Az albánok sem bíznak a Loki elleni sikerben

MOLNÁR PÉTER JELENTI KORCËBÓLMOLNÁR PÉTER JELENTI KORCËBÓL
Vágólapra másolva!
2012.07.17. 15:20
null
A DVSC tegnap a Skënderbeu stadionjában edzett (Fotó: MTI)
Rendőri felvezetés a határtól, félszáz debreceni a korcëi utcákon, két meglepetés is lehet a Loki kezdőjében, még az albánok sem nagyon bíznak a csapatukban – hangulatjelentés Albániából a 20.30 órakor kezdődő Skënderbeu–DVSC-Teva BL-selejtező előtt.

A DVSC hivatalosan még nem erősítette meg, de a Panorama Sport című albán lap szerint a debreceniek a Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Lucas, Bódi, Varga J., Szakály P., Yannick – Coulibaly felállásban kezdenek ma este a Skënderbeu elleni idegenbeli BL-selejtezőn.

HERCZEG: EGYÉRTELMŰ ESÉLYES A LOKI

A DVSC-Teva korábbi vezetőedzője, a debreceni labdarúgó-akadémia ügyvezetője, Herczeg András úgy nyilatkozott munkatárasunknak Albániában, a Loki egyértelműen a párharc esélyese.

„Azt gondolom, egyértelmű esélyese a mérkőzésnek és a párharcnak is a Debrecen, de nagyon fontos, hogy nem szabad lebecsülnie az ellenfelet. Nem mondanék nagyobb gólkülönbségű győzelmet, de úgy vélem, hogy a mieink jól együtt vannak, és jó lenne megfelelő eredményt elérni itt Albániában. Érdemes még kiemelni, hogy a srácok túltették már magukat a Videoton elleni Szuperkupa-döntőben elszenvedett vereségen, és csak a ma esti Skënderbeu elleni csata jár a fejükben" – nyilatkozta Herczeg András a Nemzeti Sport Online-nak.

Amennyiben valóban ez a csapat lesz a pályán, az azt jelenti, hogy két helyen is változtat Kondás Elemér vezetőedző a múlt heti, Videoton elleni Szuperkupa-meccshez képest, amikor Lucas és Yannick helyett Kulcsár Tamás és Rezes László került be a kezdőbe.

Ami az albániai várakozásokat illeti: a hírek szerint elővételben hatezer jegy fogyott el, és összesen nyolcezer nézővel kalkulálnak a hazaiak a Debrecen elleni mérkőzésre, amelyre a dvsc.hu információi szerint több albán politikust is várnak – ez is jelzi, hogy a Bajnokok Ligája-szereplés mennyire megmozgatja a helyi társadalmat.

Más kérdés, hogy a vendéglátók sem igazán bíznak csapatuk sikerében – legalábbis ez derült ki a Nemzeti Sport Online Korcëban készített rögtönzött közvélemény-kutatásából: a többség szerint a DVSC győzni fog az albán bajnok otthonában. Ezt várják az albán fogadóirodák is: a Loki sikerét 1.80-szoros szorzóval adják, míg a döntetlenre 3.20-szoros, a hazai sikerre négyszeres pénzt fizetnek.

Kora délután egyébként már mintegy félszáz debreceni szurkoló sétálgatott Korcë utcáin, de összesen mintegy kétszáz fanatikus érkezése várható hazánkból. A találkozóra a rendőrök is fokozottan készülnek, több magyar csoportot már a határtól vezető mintegy hatvan kilométeres úton díszkíséretben részesítettek a hatóságok.

A ma esti meccs előtt még délelőtt a DVSC-Teva szakmai stábja rövid átmozgató edzést tartott a Skënderbeu edzőpályáján, majd videózás szerepelt a programban.

A debreceni klub honlapja szerint mindenki egészségesen és elszántan készül a 20.30 órakor kezdődő találkozóra, melyet a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításában is nyomon követhet.

MESSZE DÉLEN, PIROS-FEHÉRBEN – ÚTIFILM ALBÁNIÁBÓL

A mérkőzésről szóló reggeli beharangozó írásunkat itt olvashatja!

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Skënderbeu (albán)–DVSC-Teva (magyar)
Korcë, 20.30. V: Jordanov (bolgár). Tv: m1. ÉLŐ, szöveges tudósítás az NSO-n
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Skënderbeu: Shehi – Gvozdenovics, Radas, Arapi, Fagu – Muzaka, Orelesi, Vucaj, Allmuca – Xhafaj, Plaku. Vezetőedző: Stanislav Levy
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Lucas, Bódi, Varga J., Szakály P., Yannick – Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik