Wenger nem bánja, hogy csak második helyen jutott tovább az Arsenal

Vágólapra másolva!
2008.12.11. 13:09
Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger nem bánkódik amiatt, hogy csapata kikapott a Portótól, és így csak a 2. helyen jutott tovább csoportjából. Jürgen Klinsmann számára ugyanakkor nagyon is fontos, hogy a Bayern München legyőzte a Lyont, és első helyen ment tovább csoportjából a 16 közé. A német szakember szerint Toniék bebizonyították, hogy helyük van Európa legjobb gárdái között.
Klosét nem tudták tartani: 2 gólt lőtt a Lyonnak
Fotó: Reuters
Klosét nem tudták tartani: 2 gólt lőtt a Lyonnak
Klosét nem tudták tartani: 2 gólt lőtt a Lyonnak
Fotó: Reuters
Klosét nem tudták tartani: 2 gólt lőtt a Lyonnak

G-CSOPORT

Az Arsenal szerdán 2–0-s vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája G-csoportjában a Porto vendégeként, és ezzel második helyen jutott tovább a kvartettből. Az angol együttes francia menedzsere azonban nem bánkódik emiatt.

„Kikaptunk, és a második helyen végeztünk, de ez egyáltalán nem probléma. Mindegy ugyanis, hogy hányadik helyen jutsz tovább, a legjobb 16 között már minden csapat egyformán erős” – nyilatkozta Arsene Wenger a szerdai mérkőzés után.

Ezzel persze nem biztos, hogy a szurkolók is egyetértenek, de az tény, hogy adott esetben a 2. hellyel még jól is járhat az Arsenal, ha mondjuk a Panathinaikoszt kapja a sorsolásnál. Ugyanakkor, ha mondjuk a Barcelona következik (a továbbjutások alapján bármelyik összejöhet), akkor nagyon sokat számíthat, hogy a második meccsen kell idegenben játszania az Arsenalnak.

Wenger a tegnapi mérkőzéssel kapcsolatban megjegyezte, hogy az első félidőben jól játszottak, de a 39. percben bekapott gól megzavarta csapatát, nem tudtak ritmust váltani, ezért szenvedtek vereséget.

A G-csoportban tehát győzelmével a Porto végzett az élen, második lett az Arsenal, míg az UEFA-kupát érő 3. helyen a Dinamo Kijev végzett

F-CSOPORT

A Bayern München a 6. forduló egyik legjobb meccsén 3–2-re győzött idegenben a Lyon ellen, míg a Fiorentina nyert a Steaua vendégeként. Ezzel a Bayern végzett az élen, a Lyon lett a második, míg a Fiorentina az UEFA-kupában folytathatja.

„Maximálisan elégedett vagyok a csapatommal, mert elértük célunkat, a csoportelsőséget” – mondta a Bayern München vezetőedzője, Jürgen Klinsmann.

A szakvezető a tegnapi meccsel kapcsolatban kiemelte kapusát, Michael Reisinget, aki Klinsmann elmondása szerint nagyon sokat fejlődött az elmúlt meccsekhez képest.

A német szakember a folytatással kapcsolatban elmondta, csapata tele van önbizalommal, így senkitől sem tartanak, bárki is lesz az ellenfelük a negyeddöntőben.

„Már bebizonyítottuk, hogy helyünk van Európa legjobb csapatai között, így bárki jöhet, nem fogunk megijedni!” – fogalmazott Klinsmann.

A sorsolást jövő pénteken tartják.

A KÉT CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

F-CSOPORT
1. Bayern München 6 4 2 0 12–4 +8 14
2. Lyon 6 3 2 1 14–10 +4 11
3. Fiorentina 6 1 3 2 5–8 –3 6
4. Steaua Bucuresti 6 0 1 5 3–12 –9 1


G-CSOPORT
1. Porto 6 4 0 2 9–8 +1 12
2. Arsenal 6 3 2 1 11–5 +6 11
3. Dinamo Kijev 6 2 2 2 4–4 0 8
4. Fenerbahce 6 0 2 4 4–11 –7 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik