Luciano Spalletti: A vak is láthatja, milyen sokat fejlődtünk

Vágólapra másolva!
2008.11.28. 09:08
Amikor Luciano Spalletti, a Roma vezetőedzője a CFR Cluj ellen 3–1-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzés lefújása után a nézőtér felé fordulva boldogan a levegőbe paskolt, érezni lehetett, a mozdulat többet árul el egyszerű sikerélménynél. A 49 éves szakember a vegyes zónában kisimult vonásokkal, megkönnyebbülten válaszolt – mások mellett – a Nemzeti Sport kérdéseire is.
Luciano Spalletti számára egyre kényelmesebb a Roma kispadja
Fotó: Imago
Luciano Spalletti számára egyre kényelmesebb a Roma kispadja
Luciano Spalletti számára egyre kényelmesebb a Roma kispadja
Fotó: Imago
Luciano Spalletti számára egyre kényelmesebb a Roma kispadja

„Büszkén és határozottan ki merem jelenteni, véget ért a hullámvölgy, végképp kilábaltunk a válságból. Visszatértünk a helyes útra, az együttes láthatólag megtalálta önmagát, ami engem is megnyugvással tölt el” – nyilatkozta – mások mellett – a Nemzeti Sportnak Lucano Spalletti, az AS Roma vezetőedzője csapata kolozsvári sikere után.

A szakember ugyanakkor hozzátette, hogy a túlzott lelkesedés könnyen visszaüthet, ezért nem szabad, hogy a játékosok elszálljanak maguktól.

„Most különösen figyelni kell arra, hogy két lábbal a földön maradjunk. A CFR Cluj elleni első meccs – melyen otthon kikaptunk – és a mostani idegenbeli siker között hosszú és döcögős utat jártunk be, ám a fejlődést immár a vak is látja. A dicséret elsősorban a játékosaimat illeti, akik kibeszélték magukból a bajokat, és fokról fokra visszanyerték önbizalmukat” – fogalmazott a szakember.

„Az együttes erejét pontosan mutatta a kolozsvári találkozó: noha nehezen lendültünk játékba, és a meccs elején kicsit ránk is ijesztett az ellenfél, az első gól után lassan átvettük az irányítást, és innentől kezdve többnyire kézben tartottuk az eseményeket. Ami nekem kifejezetten tetszett, az a csapat tartása, markáns arca volt” – tette hozzá Spalletti.

A Roma kolozsvári sikerével élre állt csoportjában, és ha az utolsó fordulóban legyőzi hazai pályán a Bordeux-t, akkor minden korábbi nehézség ellenére csoportelsőként jut tovább.

Az olaszok mesetere ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a francia csapat játékstílusa fekszik a Romának, és mivel a Stadio Olimpicóban rendezik majd azt a találkozót, így csapatának hatalmas esélye van a csoportelsőség megszerzésére is, de azt sem bánja, ha nem elsőként jutnak tovább, a lényeg az, hogy ott legyenek a legjobb 16 csapat között.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

A CFR CLUJ–ROMA TALÁLKOZÓ GÓLJAI

0–1



0–2



1–2



1–3



A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Roma 5 3 2 10–6 +4 9
2. Chelsea 5 2 2 1 7–4 +3 8
3. Bordeaux 5 2 1 2 5–9 –4 7
4. CFR 5 1 1 3 4–7 –3 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik