A Fiorentina egykori és új csatára is a figyelem középpontjában

Vágólapra másolva!
2008.10.21. 14:48
A labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójában az F-csoportban kedden Bayern München–Fiorentina és Steaua Bucuresti–Olympique Lyon mérkőzéseket rendeznek. A német–olasz összecsapás fókuszában Luca Toni áll, aki olaszként immár második idényében erősíti a német csapatot.
Alberto Gilardino ismét magára talált
Fotó: Imago (archív)
Alberto Gilardino ismét magára talált
Alberto Gilardino ismét magára talált
Fotó: Imago (archív)
Alberto Gilardino ismét magára talált

A Bayern München tavalyi bajnoki címének egyik fő letéteményese kétségkívül Luca Toni volt, aki 24 góljával a Bundesliga gólkirálya lett. Az előző évi kudarcok után, a 2007–2008-as szezonnak új kerettel vágott neki a bajor elitalakulat, és a három neves érkező – Toni, Franck Ribéry és Miroslav Klose – megfelelő erősítésnek minősült: a Bayern újra első lett a bajnokságban, ami állandó cél a „bőrnadrágosoknál”, ám az UEFA-kupában nem sikerült a nagy cél, ami kimondva-kimondatlanul a győzelem volt.

A jelenleg folyó szezonban a Bayern Jürgen Klinsmann-nal, az új edzővel egyelőre botladozik a bajnokságban – nyolc forduló után csupán a 11. helyen állnak a müncheniek –, és a Bajnokok Ligájában sem volt eddig túl meggyőző a német csapat. A bukaresti, minimális győzelem után hazai pályán már nem sikerült megverni az Olympique Lyont. A formálodó Klinsmann-csapat a BL következő két fordulójában a Fiorentinával csap össze.

FANZONE-TIPPJÁTÉK


A Fanzone és a Nemzeti Sport közös tippjátékában a hazai NB I és öt kiemelt európai labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek, valamint a Bajnokok Ligája összecsapásainak megtippelésével bebizonyíthatja, hogy otthonosan mozog a foci világában. Mutassa meg Ön is, hogy mennyire ért a labdarúgáshoz!


Azzal a Fiorentinával, amely Luca Tonival a soraiban tért vissza a nagycsapatok közé: a 31 éves csatár 2005 és 2007 között 67 mérkőzésen összesen 47 góllal segítette a toszkánokat. „Természetesen a keddi mérkőzés nagyon különleges nekem. Rengeteg firenzeivel tartom még mindig a kapcsolatot, az elnöktől a szertárosig.” Ám a támadó hozzátette: az Allianz Arena gyepén csak ellenfeleket fog látni a vendégekben.

Toni egyénként kisebb sérüléssel bajlódik, így nem száz százalék, hogy pályára lép, bár sokat sejtet Klinsmann nyilatkozata, aki biztosra veszi, hogy az aranycipős játékos ott lesz a kezdőben.

A „violák” eddig felemásan teljesítettek a most folyó szezonban. A bajnokságban vereséget szenvedtek a rajtot remekül elkapó Napolitól és Laziótól, de a legutóbbi három fordulóban remek játékot nyújtva kilenc pontot gyűjtöttek. A firenzeieknek külön öröm lehet, hogy úgy tűnik, a Milánóból érkező Alberto Gilardino lila mezben ismét megtalálta a góllövőcipőjét, az elmúlt mérkőzéseken kiváló formának örvendett, és a válogatottba is visszakerült.

Gilardino egyébként a Bayern mérkőzésre ráhangolódásul kijelentette, hogy a bajor csapat kiváló együttes, ám ő úgy gondolja, ha a két bajnokságot kell összehasonlítani, akkor az olasz jobban jön ki a „felmérőből”. „A Bundesliga nagyon erős bajnokság, de nem éri el a Serie A színvonalát” – mondta Gila, aki összesen már kilenc gólnál jár a szezonban.

A 26 éves csatár beszélt arról is, hogy milyen jól megérti magát új éktársával, Adrian Mutuval. „Adrian Tonival is jól teljesített, és én szintén az első percektől kezdve jól megértem magam vele. Sajnos eddig keveset játszottunk együtt, ám remélem, hogy a Bayern ellen már ott lehet a pályán” – utalt arra Gilardino, hogy Mutu kisebb sérülése miatt kihagyta a Reggina elleni bajnokit.



BAJNOKOK LIGÁJA

F-CSOPORT
BAYERN MÜNCHEN (német)–FIORENTINA (olasz)
München, 20.45 (tv: TV6, élő). V: Benquerenca (portugál)
A várható kezdőcsapatok
BAYERN: Rensing – Oddo, Lúcio, Demichelis, Lahm – Schweinsteiger, Van Bommel, Zé Roberto, Ribéry – Klose, Toni. Vezetőedző: Jürgen Klinsmann
FIORENTINA: Frey – Zauri, Gamberini, Dainelli, Vargas – Kuzmanovics, Felipe Melo, Montolivo – Santana, Gilardino, Mutu. Vezetőedző: Cesare Prandelli
STEAUA (román)–LYON (francia)
Bukarest, 20.45. V: Gilewski (lengyel)
A várható kezdőcsapatok
STEAUA: Zapata – Ogararu, Ghionea, Goian, O. Petre – Lovin, Radoi, Nicolita, Stancu –Moreno, Semedo. Vezetőedző: Marius Lacatus
LYON: Lloris – Réveillere, Cris, Boumsong, Grosso – Makoun, Toulalan, Juninho Pernambucano – Éderson, K. Keita – Benzema. Vezetőedző: Claude Puel


A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Bayern München 2 1 1 0 2–1 +1 4
2. Lyon 2 0 2 0 3–3 0 2
3. Fiorentina 2 0 2 0 2–2 0 2
4. Steaua Bucuresti 2 0 1 1 0–1 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik