José Mourinho győzelmet ünnepelhetett első interes BL-meccsén

Vágólapra másolva!
2008.09.16. 22:43
José Mourinho Internazionaléja megtette az első lépést afelé, hogy eredményesebb nemzetközi szezont zárjon, mint az utóbbi években. Természetesen a végső siker még nagyon messze van, de az Athénban aratott 2–0-s győzelem mindenképpen jó kezdetnek nevezhető. Ezzel szemben a csoport másik esélyese, a Werder Bremen csak gólnélküli döntetlenre volt képes az Anorthoszisz ellen.
Mancini (jobbra) gólt, az Internazionale győzelmet ünnepelhetett a Pana ellen
Fotó: Reuters
Mancini (jobbra) gólt, az Internazionale győzelmet ünnepelhetett a Pana ellen
Mancini (jobbra) gólt, az Internazionale győzelmet ünnepelhetett a Pana ellen
Fotó: Reuters
Mancini (jobbra) gólt, az Internazionale győzelmet ünnepelhetett a Pana ellen

PANATHINAIKOSZ–INTERNAZIONALE

Két esztendő után jutott be ismét a Bajnokok Ligája csoportkörébe a Panathinaikosz, amely az első fordulóban az olasz bajnok Internazionale együttesét fogadta. Mindkét csapat főpróbája sikeres volt, a görögök a Panthrakikoszt, a milánóiak a Cataniát verték utolsó meccsükön. Az Inter nagy esélyesként várta a találkozót, José Mourinho vezetőedző pedig négy helyen változtatott a Catania elleni kezdőcsapaton: ezúttal Cordóba, Cambiasso, Zanetti és Mancini kapott lehetőséget a mestertől, Figo, Muntari, Burdisso és Balotelli pihenhetett.

Már az első félidőben megmutatkozott a „nerazzuri” technikai fölénye, a vezető gól is Ibrahimovic villanásának volt köszönhető: egy hosszú indítás után a svéd csatár három védőt vert át, majd az érkező Mancini elé tálalt, akinek már nem volt nehéz dolga. A hazaiak becsülettel próbálkoztak, de játékuk némileg fejetlennek, átgondolatlannak tűnt. Közülük különösen Moon játszott agilisen, többször is próbálkozott messziről, sőt, egyszer csak a felső léc mentett Julio César helyett.

Az ugyanakkor látható volt, hogy az athéniaknak többre lesz szükségük a második félidőben, ha legalább az egyik pontot otthon akarják tartani. Azonban hiába kellett volna többet mutatnia a Panathinaikosznak, nem sikerült feltörnie az Inter védelmét (tegyük hozzá, a milánóiak vezetésük birtokában nem is erőltették a támadásokat, megelégedtek azzal, hogy kihúzzák kapott gól nélkül a mérkőzést.)

A végén a gólszerző Mancinit váltó Adriano tett arról, hogy a fekete-kékek szurkolóinak ne kelljen izgulniuk az utolsó percekben, és góljával eldöntötte a mérkőzést.

WERDER BREMEN–ANORTHOSZISZ


A Werder Bremen sorozatban ötödször szerepel a BL csoportkörében, míg a ciprusi Anorthoszisz története során először, de a brémaiak számára mégsem volt az összes előjel kedvező. Elég csak azt megemlíteni, hogy a német csapat az utóbbi négy kiírásban egyaránt elveszítette csoportköri nyitómérkőzését.

A ciprusiak ellen hatalmas mezőnyfölényben játszott a Weser-parti alakulat, de kevés gólhelyzetet sikerült kialakítaniuk – így jogosnak mondható az, hogy 0–0-val vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második negyvenöt percben sem sikerült hamar betalálniuk a hazaiaknak, és ez látszott is a játékukon: ahogy fogyott az idő, egyre idegesebbek lettek a brémai játékosok, és annál több technikai hiba csúszott az átadásokba. Ez természetesen a ciprusiak malmára hajtotta a vizet, és a brémai publikum is nemtetszését fejezte ki az eredményt illetően.

A találkozó végül gólnélküli döntetlennel zárult, ami a Bréma szempontjából mindenképpen csalódás. A ciprusi csapat magyar kapusa, Nagy Zoltán a kispadon ülte végig a találkozót, nem jutott játéklehetőséghez.

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Athéni Olimpiai Stadion
Nézőszám: 35 000
Játékvezető: Manuel Mejuto González
Asszisztensek: Juan Carlos Yuste Jiménez, Javier Hugo Novoa Robles (spanyolok)

A KEZDŐCSAPATOK
PANATHINAIKOSZ INTERNAZIONALE
Galinovic Júlio César
Vintra Maicon
Simao I. Córdoba
Gumasz Materazzi
Nilsson Maxwell
Cleyton Cambiasso
Moon Vieira
Gilberto Silva J. Zanetti
Mattos Mancini
Karagunisz Ibrahimovic
Szalpingidisz Quaresma
Vezetőedző: Vezetőedző:
Henk Ten Cate José Mourinho

Gólszerző: Mancini (27.), Adriano (85.)
Csere: Karagunisz helyett Ivanschitz (36.), Nilsson helyett Hrisztodolopulusz (72.), Moon helyett Souza (82.) illetve Quaresma helyett Figo (62.), Vieira helyett Muntari (63.), Mancini helyett Adriano (82.)
Sárga lap: Cleyton (33.) illetve Materazzi (22.), Maicon (46.)

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Weserstadion
Nézőszám: 37 000
Játékvezető: Craig Thomson
Asszisztensek: Martin Cryans, Tom Hugh Murphy (skótok)

A KEZDŐCSAPATOK
WERDER BREMEN ANORTHOSZISZ
Wiese Beqaj
Fritz A. Konsztantinu
Mertesacker Kacavakisz
Naldo Nikolau
Boenisch Leiwakabessy
D. Jensen Bardon
Frings Dellasz
Özil Laban
Diego Paulo Costa
Rosenberg Sávio
C. Pizarro Sosin
Vezetőedző: Vezetőedző:
Thomas Schaaf Temuri Ketsbaia

Gólszerző:
Csere: Rosenberg helyett Sanogo (57.), Pizarro helyett H. Almeida (65.) illetve Paulo Costa helyett Taher (46.), Szoszin helyett Panagi (58.), Bardon helyett Tsitaishvili (70.)
Sárga lap: Frings (36.), Özil (48.), Rosenberg (55.), H. Almeida (70.) illetve Laban (39.), Taher (69.)

A CSOPORT ÁLLÁSA

B CSOPORT M Gy D V L-K Gk P
1. Internazionale 1 1 0 0 2–0 +2 3
2. Anorthoszisz 1 0 1 0 0–0 0 1
2. Werder Bremen 1 0 1 0 0–0 0 1
4. Panathinaikosz 1 0 0 1 0–2 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik