A csereként beállt liverpooli Riisének köszönetet mondhat a Chelsea

Vágólapra másolva!
2008.04.22. 22:44
Hiába játszott végig fölényben és előnyben Rafa Benitez csapata, a végén mégsem örülhetett az Anfield Road közönsége. Alig húsz másodperccel a vége előtt a csereként beállt norvég Riise szépségdíjas csukafejessel küldte a labdát saját kapujába – így a visszavágót a Chelsea várhatja előnyben, köszönhetően az idegenben lőtt gólnak.
Riise szinte az utolsó utáni pillanatban egyenlített
Fotó: Reuters
Riise szinte az utolsó utáni pillanatban egyenlített
Riise szinte az utolsó utáni pillanatban egyenlített
Fotó: Reuters
Riise szinte az utolsó utáni pillanatban egyenlített
Óvatosan kezdtek a csapatok, korántsem lehet állítani, hogy egymásnak estek volna, amit jelez, hogy az első valamirevaló helyzetre a 8. percben került sor – Gerrard lövése azonban nem sok izgalmat okozott a Chelsea szurkolóinak.

A vendégszimpatizánsok aztán bő tíz perc múlva már búsulhattak, miután Joe Cole rossz megoldást választott ordító helyzetben – és örömre úgy másfél óráig már nem is volt okuk a londoniaknak.

A Liverpool az első 45 perc jelentős részében uralta a játékot, és főleg Kuyt révén jeleskedett gólhelyzetek elhibázása terén. Azonban a holland a szünethez közeledve megtalálta a góllövő cipőjét, igaz, ahhoz, hogy betaláljon az addig több szép védést is bemutató Cech kapujába kellett Mascherano rosszul elsült beadási kísérlete.

A lélektani szempontból igen jókor szerzett gólnak köszönhetően a második félidő elején is aktívabbnak bizonyult a ’pool, és ha Fernando Torres higgadtabbnak bizonyult volna, könnyen növelhette volna előnyét a hazai csapat.

Ehelyett viszont rákapcsolt a Chelsea, és Malouda révén egyenlíthetett volna, amikor már csak 20 perc volt hátra. Maloudát nem érheti rossz szó, Drogbát viszont nem lehet dicsérni: az elefántcsontparti csatár végig aktív volt, de haszontalan - vagy lesen felejtette magát, vagy szabálytalankodott, kapura nem igazán jelentett veszélyt.

Az utolsó percekre megélénkült a mérkőzés, ám ekkor is inkább a vendéglátók voltak aktívabbak, és ha Cech nem mutatja be a meccs egyetlen igazi bravúrját, akár dupla akkora különbséggel is győzhetett volna a Liverpool.

Nem így történt, sőt, a „vörösök” szimpatizánsai végül igencsak szomorúan ballaghattak haza: már a hosszabbításban jártak a csapatok, amikor a jelzett 4 perc vége előtt alig húsz másodperccel a csereként beküldött Riise a saját kapujába bólintott.

Ezzel egyenlített a Chelsea, és a jövő heti visszavágó előtt az idegenben szerzett gólnak köszönhetően lépéselőnybe is került. Rafa Beniteznek egy hete van arra, hogy felhívja csapata figyelmét a helyzetkihasználás fontosságára, ami már csak azért is szükséges, mert Torresék góllövési kényszerbe kerültek.

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Liverpool
Nézőszám: 36000
Játékvezető: Plautz
Asszisztensek: Bereuter, Mayr (mindhárom osztrák)

A KEZDŐCSAPATOK
LIVERPOOL CHELSEA
25 Reina 1 P. Cech
17 Arbeloa 20 Paulo Ferreira
37 Skrtel 6 Ricardo Carvalho
23 Carragher 26 Terry
12 Fábio Aurélio 3 A. Cole
20 Mascherano 4 Makelele
14 Xabi Alonso 10 J. Cole
18 Kuyt 13 Ballack
8 Gerrard 8 Lampard
19 Babel 15 Malouda
9 Fernando Torres 11 Drogba
Menedzser: Menedzser:
Rafa Benítez Avram Grant

Gólszerző(k): Kuyt (43.), ill. Riise (94. öngól)
Csere: Fabio Aurelio helyett Riise (62.), Babel helyett Benayoun (75.), ill. Joe Cole helyett Kalou (63.), Ballack helyett Anelka (86.)
Sárga lap: Terry (93.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik