Nagyon ráijesztették a magabiztos Grantra a remekül küzdő törökök

Vágólapra másolva!
2008.04.09. 10:08
Csak pár alkalommal kellett volna pontosabban célozni, és könnyen lehet, hogy a Bajnokok Ligája története során először török csapat ünnepelhetné a négy közé jutást. Persze ott van az a „volna”, így a papírformának megfelelően a Chelsea masírozott be az elődöntőbe – miután alaposan megrémítette őket a Fenerbahce.
Itt bizony az utolsó pillanatig koncentrálni kezdett: az első gólt szerző Ballack és Mehmet Aurélio küzdelme
Fotó: Reuters/Eddie Keogh
Itt bizony az utolsó pillanatig koncentrálni kezdett: az első gólt szerző Ballack és Mehmet Aurélio küzdelme
Itt bizony az utolsó pillanatig koncentrálni kezdett: az első gólt szerző Ballack és Mehmet Aurélio küzdelme
Fotó: Reuters/Eddie Keogh
Itt bizony az utolsó pillanatig koncentrálni kezdett: az első gólt szerző Ballack és Mehmet Aurélio küzdelme

A két mérkőzés képe alapján a Chelsea továbbjutása megérdemelt, de néhányszor csak centikkel tévesztettek célt a törökök a Stamford Bridge-en, méghozzá egy idegenben lőtt gól nagyon jól jött volna nekik.

Az első félidőben Lugano tiszta ziccerből bólintott mellé, a második játékrészben meg két alkalommal is a harmadik számú kapus, Hilário bravúrjai kellettek az 1–0 megőrzéséhez – aztán jött Frank Lampard, és gólja nyugtatóként hatott a bevallása szerint nagyon ideges Avram Grantra.

„Nem volt nagyon könnyű. Úgy is mondhatnám, hogy nagyon nem volt könnyű. Jól kezdtünk, de utána ideges lett az egész mérkőzés. Jól védekeztünk, de nem volt elég helyzetünk, és a törökök többször is alaposan ránk ijesztettek” – nyilatkozta a mérkőzés után.

A Chelsea-t sújtó sérüléshullám újabb áldozata Carlo Cudicini: az arcsérülései miatt plasztikai műtéten átesett Petr Cech helyén védő portás még az első félidőben kért cserét.

„Ebben az évben néha úgy érzem, inkább orvos vagyok, mint edző. Minden hétre jut egy újabb sérülés, és meg kell találnom a válaszokat. Az orvosi stáb szerint nem néz ki túl jól Carlo sérülése, de még nincs pontos diagnózis. Az ilyen esetek mutatják meg, hogy mennyire fontos egy megbízható harmadik számú kapus: Hilário bejött, és nagyon jó munkát végzett” – mondta az izraeli mester, aki az elődöntő első mérkőzésén a „besárgult” Essient sem küldheti pályára.
.

A másik oldal a kiesés ellenére is nagyon büszke a „Kanárik” idei BL-menetelésére, nem is ok nélkül: a jóval esélytelenebb törökök végig nyílttá tudták tenni az angol sztárcsapat elleni meccseket, hazai győzelmüket meg alighanem sokáig nem felejtik el fanatikusaik.

„Nem lehetünk boldogok, mert nem értük el a célunkat. Rosszul kezdtünk, de utána mindent megpróbáltunk. Büszke vagyok a játékosaimra, eltökéltek voltak és fegyelmezettek, de nagyon sajnálom, hogy nem folytathattuk a menetelésünket. A gólnál sajnos figyelmetlenek voltunk, Ballack üresen fejelhetett. Remek tapasztalatszerzés volt az idei BL, de most már a bajnokság megnyerésére koncentrálunk” – nyilatkozta Zico, a Fener mestere.

BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ
CHELSEA-FENERBACHE 2–0 (1–0)

Helyszín: London, Stamford Bridge
Nézőszám: 41000
Játékvezető: Herbert Fandel
Asszisztensek: Carsten Kadach, Volker Wezel (mindhárom német)

A KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA FENERBACHE
23 Cudicini 1 Volkan Demirel
5 Essien 77 Gönül
26 Terry 2 Lugano
6 Ricardo Carvalho 36 Edu Dracena
3 A. Cole 6 Véderson
13 Ballack 33 Maldonado
4 Makelele 15 Mehmet Aurélio
8 Lampard 8 Kazim
10 J. Cole 20 Alex
11 Drogba 99 Deivid
21 S. Kalou 23 Sentürk
Menedzser: Vezetőedző:
Avram Grant Zico

Gólszerző(k): Ballack (4.), Lampard (87.)
Csere: Cudicini helyett Hilario (27.), Kalou helyett Belletti (55.), J. Cole helyett Malouda (85.), ill. Maldonado helyett Kezman (59.), Sentürk helyett Boral (76.), Véderson helyett Bilgin (89.)
Sárga lap: Essien (86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik