Avram Grant: Mindegy, ki az ellenfél, bárkit meg tudunk verni

Vágólapra másolva!
2008.04.08. 15:32
A Chelsea a vendégcsapatok közül egyedüliként vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén. A törökországi 2–1-es zakó ellenére Avram Grant esélyt sem ad a Fenerbahcénak a visszavágó előtt.
Avram Grant biztos csapata győzelmében
Fotó: Imago
Avram Grant biztos csapata győzelmében
Avram Grant biztos csapata győzelmében
Fotó: Imago
Avram Grant biztos csapata győzelmében

A Fenerbahce Deivid hatalmas góljával (a brazil egy öngólt is szerzett), és Kazim találatával egy hete hazai pályán legyőzte a Chelsea-t.

A párharcnak ennek ellenére az angol együttes az esélyese, de egy esetleges Fener-továbbjutás a török labdarúgás egyik legfényesebb eredményét jelentené. Bajnokok Ligája-elődöntőben még sosem szerepelt török gárda. Nemzetközi szinten komoly sikert csak a Galatasary ért el 2000-ben, Fatih Terim együttese UEFA-kupát nyert.

A Chelsea menedzsere, Avram Grant nem tart az ellenféltől. „Tisztában vagyok vele, hogy mire képes a csapatom, és nekünk teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél. A Barcelona ellen ugyanazt tudjuk nyújtani, mint a Fenerbahcéval szemben” – fogalmazott a szakvezető.

„A Frank Lampard, Didier Drogba, John Terry, Michael Essien négyes bombaerős társaság, ők együtt félelmetes teljesítményre képesek – mondta Grant. – Ezért nekünk senkitől sem kell tartanunk.”

Az vitatható, hogy Grant Chelsea-je mennyire hasonlítható Mourinho csapatához, de az biztos, hogy az izraeli szakember nagyképű nyilatkozataiban, és magabiztosságában már-már a portugál trénert idézi.

A várható kezdőcsapatokat itt tekintheti meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik