Alex Ferguson saját magára gondolt Cristiano Ronaldo góljánál

Vágólapra másolva!
2008.04.02. 00:52
Az AS Roma–Manchester United negyeddöntő (0–2) után mindkét szakvezető elégedett volt csapata játékával, igazi örömre azonban csak a vendégek mesterének volt oka. Sir Alex Fergusont Cristiano Ronaldo gólja saját magára emlékeztette, Luciano Spalletti pedig még bízik a csodában, amelyet jövő szerdán minden bizonnyal Francesco Tottival a soraiban próbálnak megvalósítani a "farkasok".
Sir Alex Ferguson nem hiába mutogatott, a csapat nyerni tudott Rómában
Fotó: Reuters
Sir Alex Ferguson nem hiába mutogatott, a csapat nyerni tudott Rómában
Sir Alex Ferguson nem hiába mutogatott, a csapat nyerni tudott Rómában
Fotó: Reuters
Sir Alex Ferguson nem hiába mutogatott, a csapat nyerni tudott Rómában
Érthetően letörten nyilatkozott a AS RomaManchester United negyeddöntő (0–2) után Luciano Spalletti, a rómaiak vezetőedzője.

„Többet érdemeltünk volna, az eredmény nem tükrözi valósan a mérkőzés képét. Most már nagyon nehéz lesz a továbbjutás, de nem szabad abba a hibába esnünk, hogy teljesen lemondunk az elődöntőről” – próbálta tartani a lelket játékosaiban a mester, majd kitért a csapat hiányzó ászára, Francesco Tottira is.

Az olasz szakvezető elmondta, hogy a támadó már sokkal jobban van, és ha szombaton még pihen, jövő szerdán már pályára léphet az Old Traffordon.

Spalletti egyébként elégedett volt a csapatával: „Szerintem jól teljesítettünk, azt játszottuk, amit kellett, de a Manchester United a nagyszerű játékosaival fölénk nőtt, különösen a labdabirtoklás terén. Egyébként az MU a legolaszabb csapat, amely ellen valaha is játszottunk. Nagyon keményen szűrnek a középpálya védelmi vonalában, és ennek köszönhetően tudják visszaforgatni a labdákat aztán a támadásokhoz.”

Sir Alex Ferguson is elégedett volt csapatának tagjaival, de neki a lefújás után igazi öröm is jutott.

„Semmit sem vehetünk biztosra, de fél lábbal már az elődöntőben érezhetjük magunkat. Nagyszerű eredményt értünk el, fegyelmezetten és labdabiztosan játszottunk” – értékelt az MU skót menedzsere, majd – immár sokadszor – a szezonban 36 gólnál tartó Cristiano Ronaldót dicsérte.

„Ronaldo gólja mindent megváltoztatott, fantasztikus fejes volt. A római védő nem is gondolta, hogy ilyen bátran felmegy fejelni. Tipikus középcsatár-gól volt, korábbi önmagamra emlékeztetett…”

EMLÉKEZTETŐ

Olvassa el a mérkőzésről szóló tudósításunkat: AS ROMA–MANCHESTER UNITED 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik