Alex Ferguson és Luciano Spalletti kölcsönös tisztelgése az ellennek

Vágólapra másolva!
2008.03.31. 21:16
Mind a Manchester United, mind az AS Roma vezetőedzője (Angliában menedzser) tisztelettel és elismeréssel beszélt a másik szakember csapatáról. A kölcsönös "hízelgés" apropója, hogy a két csapat kedden egymással küzd meg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.
Luciano Spalletti (balra) és Sir Alex Ferguson is tiszteli a másikat
Fotó: Reuters
Luciano Spalletti (balra) és Sir Alex Ferguson is tiszteli a másikat
Luciano Spalletti (balra) és Sir Alex Ferguson is tiszteli a másikat
Fotó: Reuters
Luciano Spalletti (balra) és Sir Alex Ferguson is tiszteli a másikat

Sir Alex Ferguson óva int minden Manchester-szimpatizánst attól, hogy örömkönnyeket hullajtsanak azért, mert a keddi BL-ellenfél, az AS Roma csapatából hiányozni fog a jelen kor egyik legnagyobb futballistája, a csapatkapitány Francesco Totti.

„Nem tudom azt mondani, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz. Hogy is tehetném, hisz egy Bajnokok Ligája-negyeddöntőről van szó” -elmélkedett Sir Alex Ferguson a Rómában megrendezendő mérkőzés előtt.

„Totti határozottan a római csapat vezéralakja, de biztos vagyok benne, hogy Luciano Spalletti és a római játékosok tapasztalata segít majd leküzdeni a kiváló játékos hiányát”.

„A Roma jelen pillanatban a második helyen áll az olasz bajnokságban, és minden esélye megvan a végső győzelemre. Kétség kívül sokkal jobb csapatuk van, mint volt egy évvel ezelőtt” - dicsérte az ellenfelet a skót mester.

Luciano Spalletti nem különben hízelgő nyilatkozatokat puffogtatott a "vörös ördögök" irányába.

„Papíron a Manchester United a világ legjobb csapata, mind támadásban, mind védekezésben nagyszerű játékosok alkotják” - értékelt az olasz mester.

„Nagyon sajnálom, hogy Francesco nem lesz ott a pályán, ám a csapatnak tudnia kell, hogyan vegye fel a versenyt kapitánya nélkül is” – tette hozzá Spalletti.

Az előző szezonban szintén a negyeddöntőben találkozott egymással a két együttes. Egy évvel ezelőtt a Roma hazai pályán 2-1-re győzött, ám a visszavágón csúfos, 7-1-es vereséget szenvedett, és búcsúzott a további küzdelmektől. A Manchester United 8-3-as összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik