Előre megvoltak a párosítások? Lehet, csak színjáték volt a BL-sorsolás

Vágólapra másolva!
2008.03.14. 22:47
Érdekes hírek terjedtek el péntek délután Európa labdarúgással foglalkozó portáljain a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolásáról. Az angol és az olasz elektronikus sajtó is foglalkozik azzal, hogy egy liverpooli szurkoló másfél órával a húzás előtt pontosan leírta a kihúzott párosításokat. Az UEFA kategorikusan cáfol bármilyen vádaskodást.
Fotó: Reuters/Michael Buholzer
Fotó: Reuters/Michael Buholzer

Egy fórumozó 10:28 perckor írt a Liverpool Echo honlapjára (www.liverpoolecho.co.uk/forums ) egy hozzászólást a „sorsolás lehetséges kiszivárogtatása” címmel, amelyben arról a ír, miszerint a hivatalos sorsolás előtt kiszivárogtak a BL-párosítások.

A hozzászóló – aki a „confused” felhasználói nevet használta, ami angolul összezavarodottat jelent - felsorol három lehetséges párosítást (Liverpool-Arsenal, Chelsea-Fenerbahce, Manchester-Roma), de hozzáteszi, maga is nehezen akarja elhinni a meghallott pletykák igazak lehetnek.

A szurkoló azt is hozzáteszi két bukmékerre hivatkozva, hogy a párosításokat már nem lehet megfogadni a Liverpool Echo-nál.

Angliai idő szerint 12:00-kor a fórumozó párosításait kihúzták a svájci Nyonban, az UEFA székházában. A hír ezután kezdett elterjedni Angliában, mait később a La Gazzetta dello Sport internetes kiadása is átvett.

A pletyka(?) odáig fajult, hogy az UEFA szóvivője, William Gallard is kénytelen volt megszólalni az ügyben, „nevetségesnek”" és „lehetetlennek” minősítve az esetleges csalásra utaló feltételezéseket.

„Ez az ember természetfeletti képességekkel bír” - mondta a szóvivő. „Ismerem azokat, akik a sorsolást készítették, és 150 %-ig biztos vagyok benne, hogy becsületesek.”

Gaillard azt is elmondta, hogy a sorsolás eredménye és a sorsolás főpróbája is teljesen különböző eredményt hozott, az, hogy valaki eltalálja őket, csak hatalmas szerencse lehet.

Az ügyről más hivatalos oldalról egyelőre nem hallani. Az mindenesetre tény, hogy a liverpoolecho.co.uk fórumozóinak oldala egyetlen hozzászólás következtében azóta felülmúl minden elképzelhető kattintásszámot...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik