Gólnélküli döntetlen Londonban, minden a San Siróban dől el

Vágólapra másolva!
2008.02.20. 22:54
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének legnagyobb érdeklődéssel várt párharcán az Arsenal és a Milan nem bírt egymással Londonban, az Emirates Stadionban. Az első félidőben csak elvétve forogtak veszélyben a kapuk, a fordulás után az olasz együttes továbbra sem tudott kibontakozni, az angol csapat viszont megtáltosodott. Hiába jöttek futószalagon a hazai helyzetek, Arséne Wenger tanítványai pontatlanul „ágyúztak”, így null null lett a vége.
Adebayor (balra) több helyzetet is elpuskázott, a 94. percben két méteről fejelt a lécre
Reuters
Adebayor (balra) több helyzetet is elpuskázott, a 94. percben két méteről fejelt a lécre
Adebayor (balra) több helyzetet is elpuskázott, a 94. percben két méteről fejelt a lécre
Reuters
Adebayor (balra) több helyzetet is elpuskázott, a 94. percben két méteről fejelt a lécre

A 2006-07-es kiírás győztese a 2005-06-os sorozat döntősének otthonába látogatott, az Emirates Stadion lelátói pedig az összecsapás rangjának megfelelően zsúfolásig teltek. Az Arsenal kezdett aktívabban az első gólhelyzet mégis a Milan előtt adódott: az 5. percben a veteránok csatáját Lehmann nyerte Maldinivel szemben.

A piros-feketék ezredese (Maldini 1000. tétmérkőzését játszotta a hétvégén Milant huszonhárom esztendeje szolgáló hátvéd) egy jobb oldali sarokrúgás után csúsztatott, a német hálóőr elképesztő bravúrral, reflexszel mentett.

A Milan-lehetőség után az „ágyúsok” rögtön észbe kaptak, bár a kapu előterébe csak elvétve jutottak el, a mezőnyben riválisuk fölé nőttek. Arséne Wenger ezúttal is elsősorban Adebayortól várta, hogy a hazaiak támadójátéka látványos, s ami ennél is fontosabb, eredményes legyen, a togói gólzsák azonban csak szenvedett.

Fehérorosz társa, Hleb azonban kedvére fickándozott a balszélen, követhetetlen, pazar cseleivel, váratlan ritmusváltásaival gyakran összekuszálta a milánói hátsó alakzatot. Adebayorhoz hasonlóan Eduardo is eltűnt, ritkán volt megjátszható.

Kakát az első játékrészben hol Gallas, hol a Touré helyére beálló Senderos követte árnyékként, aki honfitársához, Patóhoz hasonlóan nem tudott kibontakozni. Az ifjú brazil varázsló neve mégsem hiányozhatott a jegyzőkönyvből, sárga lappal vétette magát észre. Bár többet próbálkozott az Arsenal, a szünetig nem tett le annyit az asztalra, hogy előnybe kerüljön.

A fordulás után egy egészen más felfogásban futballozó Arsenal futott ki a pályára, Adebayor és Eduardo is belelendült, Hleb pedig továbbra életveszélyes volt a szélen. Futószalagon érkeztek a hazai lehetőségek, a Milan azonban állta a sarat.

A második játékrészben nem sokat unatkozott a Dida gyengélkedését kihasználva elsőszámú kapussá előlépő Kalac. Volt dolga bőven, de hiba nélkül látta el feladatát. Ha nem kellett közbeavatkoznia vagy az Arsenal játékosai céloztak pontatlanul, vagy Maldini, esetleg Kaladze egy-egy blokkolása segítette ki. A vendégek valamennyi energiáját a védekezés emésztette fel, az Arsenal kapujához szegezte riválisát.

A házigazda azonban nem tudott egyről a kettőre lépni, Adebayor két és fél méterről sem tudott a kapuba találni a 94. percben – senkitől sem zavartatva a lécre fejelt. Folytatás Milánóban, még semmi sem dőlt el.

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: London, Emirates Stadion
Nézőszám: 60000
Játékvezető: Claus Bo Larsen (dán)
Asszisztensek: Bill René Hansen, Henrik Sonderby (dánok)
A KEZDŐCSAPATOK:
Arsenal Milan
1 J. Lehmann 16 Kalac
3 Sagna 44 Oddo
10 Gallas 13 Nesta
5 K. Touré 4 Kaladze
22 Clichy 3 Maldini
27 Eboué 8 Gattuso
4 Fabregas 21 Pirlo
16 Flamini 23 Ambrosini
13 Hleb 22 Kaká
25 Adebayor 10 Seedorf
9 Eduardo 7 Pato
Menedzser: Vezetőedző:
Arsene Wenger Carlo Ancelotti

Cserék: K. Touré h. Senderos (7.), Edouardo h. Bendtner (74.). Eboué h. Walcott (90.), ill. Nesta h. Jankulovski (51.), Pato h. Gilardino (78.)
Sárga lap: Senderos (71.), Eboué (81.), ill. Pato (33.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik