Minden csapat keményen küzd majd, hiszen aki nyer, az továbbjut

Vágólapra másolva!
2007.12.11. 11:21
Még semmi sem dőlt el a Bajnokok Ligája A csoportjában, hiszen mind a négy csapatnak van esélye a továbbjutásra. A csoport első helyezettje (FC Porto) és sereghajtója (Besiktas) között mindössze két pont a különbség, a legjobb gólkülönbséggel pedig az angol Liverpool rendelkezik. Aki nyer ma este, az automatikusan továbbjut, az FC Porto számára pedig már egy döntetlen is elég lehet a Besiktas ellen.
A pletykák szerint Rafa Benítez helye veszélyben foroghat, ha a csapat nem jut tovább a csoportból
A pletykák szerint Rafa Benítez helye veszélyben foroghat, ha a csapat nem jut tovább a csoportból
A pletykák szerint Rafa Benítez helye veszélyben foroghat, ha a csapat nem jut tovább a csoportból
A pletykák szerint Rafa Benítez helye veszélyben foroghat, ha a csapat nem jut tovább a csoportból

Az utolsó forduló előtt még mind a négy csapatnak - a Portónak, a Liverpoolnak, a Marseillenek és Besiktasnak is - van esélye a továbbjutásra, lévén a csoport első és utolsó helyezettje között mindössze két pontnyi a különbség.

Bár a Liverpool Besiktas elleni gólzáporos győzelmére a bundagyanú árnyéka vetül, az érintettek és a szurkolók most elsősorban nem ezzel lesznek elfoglalva. Ez érthető, hiszen az angol csapat az utóbbi évek sikeres Bajnokok Ligája-szereplése után idén akár már a csoportmérkőzések után búcsúzhat. A Stade Vélodrome-ban tehát óriási lesz a tét, ennek megfelelően hatalmas küzdelemre lehet számítani.

„Már megmutattuk, hogy képesek vagyunk legyőzni a Liverpoolt - utalt a Erik Gerets, a Marseille vezetőedzője a két csapat első mérkőzésére az Anfield Roadon. - Egyik kollégám azt mondta, papíron semmi esélyünk. Erre én azt mondom: a meccset nem papíron játsszák le.”

A két csapat első, októberi összecsapásán a francia csapat diadalmaskodott 1-0-ra Mathieu Valbuena találatával, ezúttal azonban nagy valószínűség szerint acélosabb és elszántabb Liverpoolra lehet számítani, ráadásul a hazai csapatban nem bevethető Samir Nasri, Sébastien Hamel és a kapus Cédric Carrasso sem.

„Nagyon sok hibát vétettünk a legutóbbi meccsünkön a Marseille ellen, de azóta nagyon sok dolgot megtudtunk róluk és a trénerükről - nyilatkozta Rafael Benítez, az angolok mestere. - Ha meg akarsz szerezni egy trófeát, akkor meg kell nyerned a döntőt. Számunkra a mai meccs lesz a döntő.”

A vendéggárda sérültek szempontjából nem áll jól, hiszen a spanyol tréner nem számolhat Daniel Aggerrel, Fabio Aurélióval, Jermaine Pennanttal, Mohamed Sissokóval és Xabi Alonsóval sem, de a Liverpool várhatóan mindent el fog követni a továbbjutás érdekében. Ezen kívül ne feledjük azt sem, hogy eddig majdnem annyi gólt rúgtak, mint az összes többi csoporttárs együttvéve.

Ha már a papírformáról beszélünk, legtöbb esélye továbbjutni a portugál FC Portónak van - papíron. Egyrészt a csoport éléről várja az utolsó fordulót, másrészt otthon, a portói Estádio do Dragaoban fogadja a Besiktast. Jó ómen lehet a hazaiaknak, hogy a két csapat előző mérkőzését is ők nyerték meg 1-0-ra Törökországban.

„A szurkolók sokat várnak tőlünk - kezdte Jesualdo Ferreira, a portugál csapat trénere. - Rengeteget jelent nekünk a támogatásuk és nagyon fontos, hogy ennyire kötődjön egymáshoz a csapat és a szurkolótábor. Célunk egyértelmű: meg akarjuk nyerni a meccset, és élen végezni a csoportküzdelmekben.”

Tény, hogy a hazai csapat számít esélyesebbnek a győzelemre, a törökök idegenbeli mérlege pedig gyászos, hiszen eddig nem tudtak pontot szerezni, csak hazai pályán.

„Ez a meccs nagyon fontos mind számunkra, mind a török futball számára - nyilatkozta Ertugrul Saglam, a vendégek vezetőedzője. - Ez nem az a meccs, amely előtt beszélnünk kellene a játékosok mitiváltságáról...”

„Jól ismerjük a Portót. Kemény ellenfél, a keretében nagyszerű játékosokkal. Ravasz ellenfél, különösen hazai pályán, de nekünk mindenképpen győznünk kell, mert bent akarunk maradni az elitben” - összegzett a tréner.



BAJNOKOK LIGÁJA 2007-2008

AZ A CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Porto 5 2 2 1 6-7 -1 8 pont
2. Liverpool 5 2 1 2 14-5 +9 7 pont
3. Olympique Marseille 5 2 1 2 6-5 +1 7 pont
4. Besiktas 5 2 0 3 4-13 -9 6 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik