A Celtic bízik önmagában, még vereség esetén is továbbjuthat

Vágólapra másolva!
2007.12.04. 11:08
A címvédő AC Milan nemzetközi kötelezettségei, a hamarosan kezdődő klub-világbajnokság miatt már kedden este befejeződik a küzdelem a labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjában, és a már biztosan továbbjutó olaszok mellett a Celtic Glasgow és a Sahtar Doneck pályázik a másik nyolcaddöntős helyre. A skót együttes csak akkor esik ki, ha veszít a Giuseppe Meazza Stadionban és az ukrán gárda nyer hazai pályán a Benfica ellen. Minden más eredmény esetén Gordon Strachan vezetőedző csapata örülhet.
Kaká gólja döntött a tavaszi nyolcaddöntőben
Kaká gólja döntött a tavaszi nyolcaddöntőben
Kaká gólja döntött a tavaszi nyolcaddöntőben
Kaká gólja döntött a tavaszi nyolcaddöntőben

Sokak szerint az AC Milan és a Celtic összecsapásán borítékolható a döntetlen, ezt a vélekedést akár alá is támaszthatja a két együttes tavaszi két randevúja. A nyolcaddöntőben mindkét összecsapás 0-0-lal zárult, a milánóiak a hazai visszavágó hosszabbításában harcolták ki a győzelmet. Ősszel Skóciában 2-1-re nyert a Celtic.

“Fogalmam sincs, hogy miként lehet döntetlenre játszani – kezdte nylatkozatát Strachan.

Pedig sokat érne, ha a korábbi kiváló labdarúgó ismerné a titkot, mert az utóbbi években a Celtic egyáltalán nem vitézkedett az idegenbeli BL-meccseken. Az őszi csoporttalálkozókon pontot sem szerzett a Celtic, és a legutóbbi szezonban is ugyanez volt a helyzet...Kivételt képez a 2007-2008-as szezon selejtezője (Szpartak Moszkva-Celtic 1-1) és a tavaszi nyolcaddöntő már említett kilencven perce, utóbbi azonban semmit sem ért a továbbjutás szempontjából.

“A győzelemért kell hajtanunk, és ha mégis döntetlen lesz, akkor azt is el kell fogadnunk. A hozzáállásunk mindig ugyanaz: menjünk és futballozzunk, menjünk és élvezzük a játékot, próbáljuk meg kiharcolni a győzelmet” – szögezte le Gordon Strachan.

A tréner dolgát sérülések nehezítik: John Kennedy, Lee Naylor, Nakamura Szunszuke, Jean-Joël Doumbé és Mark Wilson sem egészséges.

A Celtic eddig hétszer látogatott Olaszországba, egyszer sem győzött, és az elmúlt több mint egy évben gólt szerzett idegenben a BL-főtábláján.

Carlo Ancelotti, a már biztosan nyolcaddöntős hazaiak kiváló edzője kiemelte, a Celtic rendkívül jó erőnléttel bír, játékosai gyorsak és technikailag is képzettek.
“Még nem gondolunk a tokiói utazásra, sokkal fontosabb számunkra, hogy csoportelsőként zárjunk. Ezért is bír kiemelt fontossággal a Celtic elleni mérkőzés. Nem tartok attól, hogy kritizálnának bennünket, ha döntetlennel zárnánk, mert azzal teljesítenénk a célunkat” – szögezte le a szakember.

A milánói tréner hozzátette: a hazai együttes mindent megtesz a sikerért, sportszerű akar maradni. Vagyis, némi reményt még fűzhet a továbbjutáshoz a pokolian keménynek ígérkező lisszaboni találkozóra készülő Sahtar Doneck.

“Az a legnagyobb problémánk, hogy éppen a legfontosabb pillanatokban csökken a koncentrációnk. Ezt bizonyította a Celtic elleni találkozó is, amikor az utolsó másodpercekben szenvedtünk vereséget. Ezen kell javítanunk a jövőben” – mondta Mircea Lucescu, az ukrán gárda román edzője.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik