A Milan már a legjobb 16 között, a másik továbbjutó hely még kiadó

Vágólapra másolva!
2007.11.28. 23:04
A Milan a Benfica ellen szerzett egy ponttal (1-1) már a legjobb 16 között van a Bajnokok Ligájában, míg a D csoport 5. fordulójának másik összecsapásán Donati utolsó pillanatokban lőtt góljával lépéselőnybe került a Celtic a Sahtar ellen. Az utolsó körben a skótok Milánóba látogatnak, és egy döntetlen már elég lenne az üdvösséghez, míg a Sahtarnak csak a győzelem elfogadható a Bnefica ellen hazai környezetben.
Andrea Pirlko találata továbbjutást ért a Milannak
Reuters
Andrea Pirlko találata továbbjutást ért a Milannak
Andrea Pirlko találata továbbjutást ért a Milannak
Reuters
Andrea Pirlko találata továbbjutást ért a Milannak


BENFICA-MILAN

A csoport éllovasa, az AC Milan a sereghajtó Benfica otthonába látogatott ,és a vendégek már egy döntetlen esetén is bejutottak volna a Bajnokok Ligája legjobb 16 együttese közé. A portugálok számára csak a győzelem volt elfogadható, más eredménnyel maradtak volna a kvartett negyedik helyén.

A várakozásoknak megfelelően a Milan ragadta magához a kezdeményezést, és már az első negyedóra végén előnybe kerültek, Pirlo csavart fantasztikusan Quim kapujába mintegy 20 méterről.

A válasz sem váratott magára sokáig, öt perccel később Maxi Pereira vette be Dida kapuját, esélyt sem adva az olaszok brazil hálóőrének.

A félidőben már nem történt különösebb izgalomra okot adó esemény: a Milannak tökéletes volt az 1-1-es eredmény, míg a Benfica képtelen volt nyomást gyakorolni nagynevű ellenfelére.

A második 45 perc nem nyújtott maradandó élményt, kiegyenlített erők küzdelmét hozta a játékrész, ám látványos támadójátékról egyáltalán nem beszélhettünk. Nem is változott a már az első félidőben kialakult 1-1-es döntetlen.

Ez elég volt a Milan üdvösségéhez, a Benfica pedig elvesztette minden esélyét, hogy tavasszal is az elsőszámú kupasorozatban szerepeljen.


CELTIC-SAHTAR

A H csoport másik összecsapásán két hat pontos csapat találkozott a Celtic és a Sahtar személyében, hatalmas jelentőségű volt tehát mindkét gárda számára a győzelem.

Igaz volt ez főleg a skótokra, hiszen az utolsó fordulóban a Milanhoz látogatnak, onnan pedig a papírforma szerint nem fognak pontokkal hazatérni. Az ukrán diadal a vendégek továbblépését jelentette volna a nyolcaddöntőbe.

Ennek ellenére letámadta ellenfelét az ukrán sztárcsapat azonnal a kezdő sípszó után, igyekezetük pedig hamar góllá érett; Brandao már a 4. percben mattolta Borucot.

A vezetés után némileg visszaállt a Sahtar, és a Celtic egyre erőteljesebben próbálta bevenni az ellenfél kapuját. Erre egészen a játékrész utolsó percéig kellett várniuk, Jarosik hozta vissza a zöld-fehérek reményét a továbbjutásra.

A második félidő eseménytelenül indult, jó ideig kellett várnunk arra is, hogy egyáltalán valamelyik csapat lövése kaput találjon.

Az utolsó percben jött a slusszpoén: Donati döntötte el a meccset a hosszabbítás 2. percében, így már egy pont is a továbbjutást érne Celticnek a San Siróban.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT, 5. FORDULÓ


Helyszín: Lisszabon, Estádio da Luz
Játékvezető: Herbert Fandel
Asszisztensek: Carsten Kadach, Volker Wezel

BENFICA MILAN
12 Quim 1 Dida
2 Luís Felipe 25 Bonera
4 Luisao 13 Nesta
23 David Luiz 4 Kaladze
5 Léo 27 Serginho
8 Kacuranisz 8 Gattuso
6 Petit 21 Pirlo
10 Rui Costa 10 Seedorf
26 Cr. Rodríguez 32 Brocchi
14 Maxi Pereira 22 Kaká
21 Nuno Gomes 11 Gilardino
Vezetőedző: Vezetőedző:
Jose Antonio Camacho Carlo Ancelotti
Gólszerző: Maxi Pereira (20.), ill. Pirlo (15.)
Csere: Serginho helyett Maldini (a szünetben), Brocchi helyett Gourcuff (51.), Seedorf helyett Oddo (73.), ill. Luís Filipe helyett di María (74.), Nuno Gomes helyett Óscar Cardozo (75.), David Luiz helyett Adu (88.)
Sárga lap: Petit (68.), ill. Kaladze (36.), Serginho (41.), Maldini (80.)


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT, 5. FORDULÓ


Helyszín: Glasgow, Celtic Park
Játékvezető: Bertrand Layec
Asszisztensek: Eric Dansault, Christian Thoison
CELTIC SAHTAR
1 Boruc 30 Pjatov
5 Caldwell 33 Srna
41 Kennedy 27 Csigrinszkij
44 McManus 5 Kucher
3 Naylor 26 Rat
11 Hartley 11 Ilsinho
46 McGeady 3 Hübschman
8 S. Brown 18 Lewandowski
20 Jarosík 8 Jádson
10 Venegoor of Hesselink 25 Brandao
27 McDonald 99 C. Lucarelli
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gordon Strachan Mircea Lucescu
Gólszerző: Jarosik (45.), Donati (90+2.), ill. Brandao (4.)
Csere: Naylor helyett Donati (16.), Kennedy helyett Pressley (42.), ill. Ilsinho helyett Jezerszkij (83.), Lucarelli helyett Gladkij (88.)
Sárga lap: Jarosik (43.), Vennegoor (56.), ill. Brandao (37.)


A CSOPORT ÁLLÁSA

1. AC Milan 5 3 1 1 11-5 +6 10
2. Celtic 5 3 0 2 5-5 0 9
3. Shakhtar Doneck 5 2 0 3 5-9 -4 6
4. Benfica 5 1 1 3 3-5 -2 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik