Ibrahimovic a legendás Van Bastent idézte a CSZKA Moszkva ellen

Vágólapra másolva!
2007.11.08. 11:12
Az Internazionale látványos mérkőzésen fektette két vállra a CSZKA Moszkvát a San Siróban szerda este, ezzel megszerezte harmadik győzelmét és kilenc ponttal vezeti a G csoportot. A mérkőzés után Roberto Mancini vezetőedző elégedettségének adott hangot, hogy a kétgólos hátrányból is visonylag könnyedén talpra állt csapata, míg Zlatan Ibrahimovicot szépségdíjas találata után már van basteni magasságokba emelte az olasz sajtó.
Marco Van Basten és Zlatan Ibrahimovic: a futballakrobatika magasiskolája
Marco Van Basten és Zlatan Ibrahimovic: a futballakrobatika magasiskolája
Marco Van Basten és Zlatan Ibrahimovic: a futballakrobatika magasiskolája
Marco Van Basten és Zlatan Ibrahimovic: a futballakrobatika magasiskolája

'Meglepően bizonytalanul kezdtünk, talán az igen alacsony nézőszám is hozzájárult ehhez. Nem hinném, hogy lebecsültük volna az ellenfelet, tény, hogy ilyen kezdésre nem számítottunk.

A két vendéggól azonban felébresztett minket, egy ilyen helyzetben nem akármilyen erőfeszítésekre van szükség, de sikerrel jártunk" – nyilatkozta Roberto Mancini vezetőedző rögtön a mérkőzés után a Sky Sport Italia mikrofonjai előtt.

'A támadó részlegük elsőrangú volt, ezt kétszer is megtapasztaltuk az elején. Aztán azonban hamar reagáltunk, a második félidőre pedig egészen élvezetes meccs kerekedett a találkozóból" – tette hozzá a mester.

Zlatan Ibrahimovic ezen a találkozón is főszerepet vállalt, két találata keretbe foglalta a 4-2-es hazai győzelemmel végződő meccset.

Második találatával húsz méterről úgy csavart a bal felső sarokba, hogy az már szinte megalázó volt. Az olasz újságírókat Marco Van Basten legszebb találataira emlékeztette a svéd klasszisnak az összecsapást lezáró gólja.

'Van Bastenre emlékeztetett a gólom? Ő sokkal többet és sokkal szebbeket lőtt nálam" – kommentált a svéd válogatott támadó.

''Szeretem, ha kezemben van a felelősség, ez motivál. Viszont nem az a lényeg, hogy ontsam a gólokat, ha más talál be az Intertől, annak ugyanúgy örülök. Az aranylabdára nem gondolok, a csapat érdeke a legfontosabb" – hangzott Ibrahimovic újabb valószínűtlenül szerény nyilatkozata az olasz sporttelevíziónak.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 4. FORDULÓ, G CSOPORT

INTERNAZIONALE-CSZKA MOSZKVA 4-2 (2-2)
Helyszín: Milánó, Giuseppe Meazza stadion
Nézőszám:
Játékvezető: Paul Allaerts (belga)
Asszisztensek: Danny Huens, Mark Simons (belgák)
A KEZDŐCSAPATOK:
INTERNAZIONALE CSZKA
12 Júlio César 35 Akinfeev
26 Chivu 6 A. Berezutski
2 Córdoba 50 Grigoriev
25 Samuel 24 V. Berezutski
13 Maicon 17 Krasic
6 Maxwell 20 Dudu
19 Cambiasso 25 Rahimic
15 Dacourt 18 Zhirkov
4 J. Zanetti 7 Carvalho
18 Crespo 9 Vágner Love
8 Ibrahimovic 10 Jo
Vezetőedző: Roberto Mancini Vezetőedző: Valeri Gazzaev
Gólszerző(k): Ibrahimovic (32., 75.), Cambiasso (34., 67.), ill. Jo (23.), Vágner Love (31.),
Csere: Jo helyett Aldonin (47.), Crespo helyett Cruz (63.), Maxwell helyett Solari (66.), V. Berezutski helyett Eduardo (69.), Dudu helyett Taranov (83.), Ibrahimovic helyett Suazo (84.)
Sárga lap: Rahimic (39.), Dudu (45.), V. Berezutski (65.), Zhirkov (72.), Dacourt (85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik