Öt kulcsembere nélkül lép pályára az Arsenal a Slavia otthonában

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 15:39
Már a 4. fordulóban kiharcolhatja a továbbjutást az angol bajnokság éllovasa, az Arsenal a Bajnokok ligájának H csoportjában, ha szerda este legyőzi a Slavia Prahát. Igaz Arséne Wenger csapatában öt meghatározó játékos nem lép pályára, azonban a feladat így sem tűnik lehetetlennek. A Sevilla a Steaua Bukarest otthonába látogat.
Arséne Wenger szeretné, ha csapata minél hamarabb továbbjutna a csoportjából
Reuters
Arséne Wenger szeretné, ha csapata minél hamarabb továbbjutna a csoportjából
Arséne Wenger szeretné, ha csapata minél hamarabb továbbjutna a csoportjából
Reuters
Arséne Wenger szeretné, ha csapata minél hamarabb továbbjutna a csoportjából

Nem viszi el Prágába négy meghatározó játékosát Arséne Wenger, az Arsenal vezetőedzője. A francia szakember pihenteti Kolo Tourét, Cesc Fabregast, Tomas Rosickyt és Alekszandr Hlebet is, így ők el sem utaztak az együttessel. A kiváló edző továbbá Robin van Persiere sem számíthat, hiszen a holland támadó sérüléssel bajlódik.

Mindezek ellenére nem tűnik lehetetlen feladatnak az, hogy az ahhoz bajnokság éllovasa kiharcolja a továbbjutást Prágában. Az „ágyúsoknak” csupán annyit kell tenniük ezért, hogy nyernek a Slavia ellen, és hogy ha a két héttel ezelőtti 7-0-s Arsenal-győzelemből indulunk ki akkor szinte biztos az angol együttes legjobb tizenhat közé jutása a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Olyan hamar szeretnénk továbbjutni, amilyen hamar csak lehetséges, és ezt elérhetjük Prágában – nyilatkozta Wenger a BBC internetes hírportálnak. – Ha ezt sikerül megvalósítani, akkor a kulcsembereinket pihentethetjük, ami sokat segíthet abban, hogy a bajnokságban is folytassuk a jó szereplésünket.”

„Eddig nem alkalmaztam a rotációs rendszert, hiszen jól kezdtük a szezont, és nem akartam elrontani az addigi jó eredményeket. Egyfajta állandóségot és önbizalmat akartam adni a csapatnak.”

Most viszont már november van, és egyre többet kell majd cserélgetnem a játékosokat a csapatban, mert a fáradság jelei kezdenek mutatkozni.”

A H-csoport másik összecsapásán a Sevilla Bukarestbe látogat, és onnan kellene elhoznia a három pontot a spanyol együttesnek, ha a továbbiakban is szeretné üldözni az Arsenal a kvartett tabelláján.

A spanyolokkal kapcsolatos hír, hogy Ivan Dragutinovics, az andalőziai gárda bal oldali védője meghosszabbította szerződését 2011-is jelenlegi klubjával.

BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT, 4. FORDULÓ, VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

SLAVIA PRAHA - ARSENAL
20.45, Prága, Petr Dolezal Stadion
SLAVIA PRAHA: Vorel – Krajcik, Suchy, Brabec, Drizdal – Kalivoda, Belaid, Smicer, Hubacek, Pudil - Senkerik
ARSENAL: Almunia – Sagna, Gilberto Silva, Gallas, Clichy – Eboué, Denilson, Flamini, Diaby – Walcott, Adebayor



STEAUA BUKAREST - SEVILLA
20.45, Bukarest, Ghencea Stadion
STEAUA BUKAREST: Zapata – Marin, Rada, Goian, Emeghara, - Petre, Croitoru, Nicolita, Surdu – Zaharia, Dica
SEVILLA: Palop, D. Alves, Boulahrouz, Mosquera, Dragutinovics – Navas, Poulsen, Renato, Adriano – Kanouté, Luis Fabiano

A H CSOPORT ÁLLÁSA

1. Arsenal 3 3 0 0 11-0 +11 9
2. Sevilla 3 2 0 1 6-6 0 6
3. Slavia Praha 3 1 0 2 4-12 -8 3
4. Steaua Bukarest 3 0 0 3 2-5 -3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik