Könnyed játékkal, magabiztosan győzte le a Barcelona a Rangerst

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 21:00
Könnyed játékkal magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a Barcelona a skót Rangers ellen a Nou Campban a Bajnokok Ligája 4. fordulójában, az E csoportban. A 2006-os BL-győztes katalánoknál Thierry Henry és Lionel Messi volt eredményes. A Barcának ez volt a harmadik győzelme négy meccsen, de mivel a Lyon legyőzte a Stuttgartot 4-2-re a továbbjutását még nem biztosította be Frank Rijkaard vezetőedző együttese. A Rangers kilenc mérközésen át tartó veretlenségi sorozata szakadt meg a Bajnokok Ligájában.
A triumvirátus ezúttal is félelmetes volt: Messi (balra) és Henry (középen) gólt szerzett, de Ronaldinho is kitűnően futballozott
A triumvirátus ezúttal is félelmetes volt: Messi (balra) és Henry (középen) gólt szerzett, de Ronaldinho is kitűnően futballozott
A triumvirátus ezúttal is félelmetes volt: Messi (balra) és Henry (középen) gólt szerzett, de Ronaldinho is kitűnően futballozott
A triumvirátus ezúttal is félelmetes volt: Messi (balra) és Henry (középen) gólt szerzett, de Ronaldinho is kitűnően futballozott

BARCELONA–RANGERS

Kemény összecsapásra számíthatott a katalán együttes a skótok ellen, hiszen a Rangers köztudottan remekül védekezik. Ezt a Barcelona a Glasgowban lejátszott két héttel ezelőtti mérkőzésen már megtapasztalhatta. A skót csapat ugyanis a találkozó nagy részében tíz emberrel védekezett.

Nos, a Camp Nouban másképpen alakultak a dolgok, Thierry Henry révén ugyanis már korán, a 6. percben betalált a hazai gárda. A Barcelona a találatnak köszönhetően megnyugodott és saját játékát játszhatta a továbbiakban. Óriási mezőnyfölénybe kerültek a gránátvörös-kékek, de a glasgow-i együttes jól zárta a területet, ezért kevés helyzet alakult ki.

A Rangers kevés támadást vezetett, látszott, hogy folyamatos játékot nem tudnak kialakítani, mert a spanyol gárda nagyobb játékerőt képvisel. Az egyetlen kérdés ekkor már csak az volt, mikor lesznek képesek újabb gól szerezni a hazaiak. Ez végül a 43. percben sikerült, amikor egy pazar Ronaldinho Messi kényszerítőzést követően, a brazil lövése utáni kipattanót az argentin zseni közelről a kapuba továbbította.

Megnyugtató előnnyel várhatta tehát a folytatást a Barcelona, amely a második félidőben tovább rohamozott. A spanyol gárda szebbnél szebb támadásokat vezetett, s hogy nem tudta növelni az előnyét, azt a skótok kapusuknak, Allan McGregornak köszönhették, aki többször is bravúrral hárított.

Az eredmény végül nem változott, de mutatott játék alapján a Barcelona jóval nagyobb különbséggel is győzhetett volna. A három pontnak köszönhetően a spanyolok vezetik az E-csoportot, a Rangers és a Lyon előtt.

OLYMPIQUE LYON – VFB STUTTGART

Mindkét csapatnak csak győzelemmel maradhatott esélye a továbbjutásra, mivel egy újabb vereséggel a jelenleg a csoport első két helyén álló Barcelona és Glasgow Rangers kettősnek kedveztek volna.

A németek három vereséggel álltak a kvartettben, így Armin Veh együttesének még a döntetlen is vereséggel ért volna fel. Nos, a mérkőzés elején nem úgy tűnt, mintha a stuttgartiakat cseppet is érdekelte volna jelenlegi helyzetük.

Pontosabban a Lyon futballozott ellenállhatatlanul, és Hatem Ben Arfa első Bajnokok Ligája gólját szerezte a hatodik percben, mi több, alig fertályóra elteltével Kim Källström jobb lábas lövését követően már két góllal vezettek a franciák.

A játék képe alapján némileg meglepetésként hatott Mario Gomez szépítő találata, ám Ben Arfa gondoskodott róla, hogy a hazai szurkolók nyugodtabban várhassák a második félidőt.

Melyben aztán a Lyon-drukkerek mégsem dőlhettek nyugodtan hátra a műanyag székekben, hiszen Gomez az 56. percben széptett, és a Vfb továbbra is lendületben maradt. Olyannyira, hogy Fabio Santos csak szabálytalanul tudta megálltani Gomest a 16-oson belül, ezért Hitzlsperger büntetőt rúghatott, ám Vercoutre hártott.

Élesedett a küzdelem, ám a Lyon magabiztosan őrizte előnyét, mi több, a hosszabbítás perceiben Juninho Pernambucano bebiztosította a hazaiak győzelmét. A franciák egy pontra megközelítették a csoport második helyén álló Glasgow Rangerst, míg a VfB két fordulóval a csoportmérkőzések vége előtt elbúcsúzhat továbbjutási reményeitől.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 4. FORDULÓ, E CSOPORT


A KEZDŐCSAPATOK:
BARCELONA RANGERS
1 Valdés 1 McGregor
5 Puyol 2 Hutton
21 Thuram 24 Cuéllar
3 G. Milito 5 Papac
22 Abidal 3 Weir
6 Xavi 7 Hemdani
24 Y. Touré 20 Beasley
8 Iniesta 11 Adam
19 Messi 6 B. Ferguson
14 Henry 27 McCulloch
10 Ronaldinho 29 Cousin
Vezetőedző: Vezetőedző:
Frank Rijkaard Walter Smith

Gólszerző(k): Henry (6.), Messi (43.)
Csere: Iniesta helyett Gudjohnsen (71.), Ronaldinho helyett Bojan (77.), Puyol helyett Oleguer (85.), ill. Adam helyett Darcheville (62.), Beasley helyett Novo (69.), Cousin helyett Naismith (78.)


A KEZDŐCSAPATOK:
OLYMPIQUE LYON VFB STUTTGART
30 Vercoutre 1 Schäfer
20 Révillére 2 Beck
29 Squilacci 5 Tasci
22 C. Andersson 17 Delpierre
11 Grosso 21 Magnin
8 Juninho Pernambucano 28 Khedira
26 Fábio Santos 6 F. Meira
6 Källström 11 Hitzlsperger
14 Govou 33 Gomez
10 Benzema 10 Bastürk
18 Ben Arfan 18 Cacau
Vezetőedző: Vezetőedző:
Alain Perrin Armin Veh

Gólszerző(k): Ben Arfa (6., 37.), Källström (15.), Juninho Pernambucano (93.), ill. Gomez (16., 56.)
Csere: 18 Ben Arfa helyett 23 K. Keita (70.), 10 Benzema helyett 21 Belhadj (82.), 14 Govou helyett Clerc (92.), ill. 18 Cacau helyett 20 Marica (58.), 2 Beck helyett 3 Osorio (77.), 21 Magnin helyett 8 Farnerud (81.)
Sárga lap: Révillére (58.), Grosso (75.), K. Keita (91.), ill. Bastürk (50.), Tasci (74.)

AZ E CSOPORT ÁLLÁSA

1. Barcelona 4 3 1 0 7-0 +7 10
2. Rangers 4 2 1 1 5-3 +2 7
3. Lyon 4 2 0 2 5-8 -3 6
4. VfB Stuttgart 4 0 0 4 3-9 -6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik