A mellőzött Eidur Gudjohnsent is a kezdőbe jelölte Frank Rijkaard

Vágólapra másolva!
2007.10.23. 12:29
A Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában az E csoportban az eddig hibátlan, mindkét mérkőzését megnyerő skót Glasgow Rangers a szintén száz százalékos teljesítményt nyújtó spanyol Barcelonát fogadja. A katalánok holland mestere Márquez, Deco, Touré és Edmilson játékára sem számíthat, így minden bizonnyal a kezdőcsapatban kap lehetőséget Eidur Gudjohnsen. Az izlandi légiós a nyáron körön kívülre került, de végül nem sikerült távozni, ám Thierry Henry érkezését, Giovani dos Santos és Bojan Krikc képbe kerülését követően eddig még epizódszerep sem jutott számára. Skóciában, izlandi révén az általa igencsak ismert klímában azonban bizonyíthat.
A jó formában futballozó Lionel Messitől okkal tarthat a Rangers védelme
Reuters
A jó formában futballozó Lionel Messitől okkal tarthat a Rangers védelme
A jó formában futballozó Lionel Messitől okkal tarthat a Rangers védelme
Reuters
A jó formában futballozó Lionel Messitől okkal tarthat a Rangers védelme

A Barcelona a Lyon elleni hazai 3-0-lal kezdte, majd a Stuttgart elleni idegenbeli 2-0-lal folytatta szereplését a BL-ben. Ennél azonban jóval nagyobb meglepetést keltett, hogy eközben a Glasgow sem hibázott: a skótok a németek elleni 2-1-s sikerrel nyitottak, majd a franciákat idegenben verték bravúrosan 3-0-ra.

A hazaiak mellett szól, hogy Glasgow-ban az utóbbi tizenhárom európai kupatalálkozójukon nem szenvedtek vereséget, ráadásul a legutóbbi nyolc mérkőzésük közül haton még gólt sem kaptak.

A BL azonban kemény dió, a skótoknak mindenképpen: utóbbi tizenkét összecsapásukon a legrangosabb sorozatban hatszor kikaptak, négyszer játszottak döntetlent és csupán két alkalommal tudtak nyerni. Igaz, azt a kettőt mostani kiírásban gyűjtötték be.

Persze, spanyol csapatok ellen már közel sem ilyen fényes a mérlegük: legutóbbi hét meccsük egyikén sem nyertek, négyen pedig egyenesen pontot sem szereztek.

Két szezonnal ezelőtt a Villarreal ellen két döntetlent játszottak - ők a spanyol bajnokságban a hétvégén éppen a Barcelonát verték 3-1-re -, míg az 1999-2000-s kiírásban a Valencia oda-vissza verte őket a csoportkörben.

Walter Smith (Rangers): A Barcelona az egész sorozat egyik favoritja, már nyertek is BL-t, de nincs ok, amikért mi ne tudnánk felvenni velük a versenyt.
A Barcelonának viszont nincs miért szégyenkezni a BL-mérlegét illetően - bár ne feledjük, az előző kiírásban már a nyolcaddöntőben búcsúzott az akkori címvédő -, legutóbbi hat találkozójukból ötöt megnyertek, míg tizenöt utóbbi összecsapásukból tízszer érintetlen maradt a hálójuk.

Frank Rijkaard (Barcelona): Mindkét csapat számára nagyon fontos lesz ez a mérkőzés. Gudjohnsen egy kiváló játékosunk, képes a sokpasszos játékunkra, de gólszerzésre is.
A katalán együttes kispadján bevetésre készen áll a felnőttcsapatban tétmeccsen az első gólját a hétvégén megszerző Bojan Krkic, illetve a hozzá hasonlóan szintén nagy talentumként elkönyvel mexikói Giovani dos Santos, valamint az a Marc Crosas, aki már ugyancsak kinőtte a klub második csapatát.

De alkalmasint a rutinosabb védők is előtérbe kerülhetnek, Sylvinho, Thuram és Zambrotta közül választhat Rijkaard.

Hiányzók vannak a skótoknál is, Walter Smith a Rangers menedzsere Antonio da Silva, Delpierre, Hemdani és Darcheville játékát kénytelen nélkülözni a Barcelona ellen.

Amin Veh (Suttgart): Győzelmi reményekkel várjuk a találkozót. Emelt fővel kell játszani és a szívünket is bele kell vinnünk a mérkőzésbe.
A csoport másik összecsapásán a két pont nélkül álló gárda ütközik meg egymással: a Lyon a Stuttgart vendégeként lép pályára.

A németek utóbbi két hazai BL-meccsüket elveszítették - öt mérkőzés óta nyeretlenek a legrangosabb sorozatban -, európai kupameccseik közül pedig hatból négyszer pont nélkül zártak.

Legutóbb két idénnyel ezelőtt találkoztak francia csapattal, az UEFA-kupában a Rennes-t 2-0-ra verték.

Alain Perrin (Lyon): Utóbbi két bajnokinkon jól játszottunk, rendkívül intenzívek és harcosak voltunk, amely erények hiányoztak első két BL-meccsünkön.
A Lyon egy rossz sorozat megtörésére készül: utóbbi hat BL-találkozójukon nem tudtak nyerni, míg utóbbi négy mérkőzésükön háromszor kikaptak. Ráadásul a mostani bajnoki kiírásban már közel sem olyan meggyőzőek, mint korábban.

Viszont a német csapatok félelme nem alaptalan, ha a Lyont fogadják a BL-ben: a franciák a Leverkusent 4-2-re, a Bayernt 2-1-re, a Werdert 3-0-ra verték idegenben. Mikor szabadjon meg a lyoni pechszéria, ha nem éppen Németországban?

BAJNOKOK LIGÁJA, 3. FORDULÓ, E CSOPORT:


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
GLASGOW RANGERS BARCELONA
1 McGregor 1 Valdés
2 Hutton 23 Oleguer
24 Cuéllar 3 G. Milito
3 Weir 5 Puyol
5 Papac 22 Abidal
27 McCulloch 6 Xavi
6 Ferguson 8 Iniesta
20 Beasley 7 Gudjohnsen
11 Adam 10 Ronaldinho
10 Novo 19 Messi
29 Cousin 14 Henry
Menedzser: Vezetőedző:
Walter Smith Frank Rijkaard

BAJNOKOK LIGÁJA, 3. FORDULÓ, E CSOPORT:


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
SUTTGART LYON
1 Schaefer 30 Vercoutre
3 Osorio 20 Reveillere
5 Tasci 29 Squillaci
6 Meira 22 Anderson
8 Farnerud 11 Grosso
13 Pardo 8 Juninho
19 Hilbert 28 Toulalan
10 Bastürk 6 Kallström
28 Khedira 14 govou
33 Gomez 10 Benzama
18 Cacau 18 Ben Arfa
Vezetőedző: Vezetőedző:
Armin Veh Alain Perrin

AZ E CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Barcelona 2 2 0 0 5-0 +5 6
2. Rangers 2 2 0 0 5-1 +4 6
3. VfB Stuttgart 2 0 0 2 1-4 -3 0
4. Lyon 2 0 0 2 0-6 -6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik