Ferguson megdicsérte övéit, Spalletti szerint éhes maradt az AS Roma

Vágólapra másolva!
2007.10.03. 09:58
Sir Alex Ferguson összességében elégedett volt csapata produkciójával a Manchester United kedd esti Bajnokok Ligája selejtezőjét követően, ahol az angolok óriási csatában 1-0-s sikert értek el az AS Roma ellen az Old Traffordon. Az ellenfél mesterének, Luciano Spallettinek sem kellett szégyenkeznie a meccs után, hiszen a hajrában a Romának annyi helyzete volt, hogy akár meg is fordíthatta volna a mérkőzést. A tar tréner kiemelte, csapata játékában nem látott sok kivetnivalót, szerinte azonban kissé hadilábon álltak a szerencsével. Spalletti egy meg nem ítélt büntetőt sem hagyott szó nélkül.
Wayne Rooney-t üdvözli Ferguson mester
Wayne Rooney-t üdvözli Ferguson mester
Wayne Rooney-t üdvözli Ferguson mester
Wayne Rooney-t üdvözli Ferguson mester

Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót mestere nem győzte dícsérni Wayne Rooney-t, a vörösördögök csatárát, a keddi, AS Roma elleni Bajnokok Ligája csoportmeccsen szerzett győztes gólja után.

Rooney egy hónapos sérülésen van túl, s a nehéz szezonkezdet után óriási megkönnyebbülést jelentett a drukkereknek, s persze a játékosnak is, hogy klasszishoz méltó góljával ő döntötte el a mérkőzést.

"Csak a negyedik, vagy az ötödik mérkőzése volt, és csak most kezd belelendülni, a kondíciója sem tökéletes. Ezért különösen örülök a találatának. Jót fog neki tenni. Ha valakitől hát tőle nagyon várta a közönség a gólt, és ő elégedett lehet, hiszen meg is felelt az elvárásoknak."

A mérkőzésről is mondott pár szót az élő legendának számító mester:

"Azt hiszem a meccs nagy részében mi irányítottuk a játékot, a végére azonban kicsit leresztettünk, a Roma pedig ezt kihasználva mindent egy lapra feltéve rohamozott az egyenlítő gólért. Összességében azonban megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot."

“Mindenki láthatta, a csapatom nagyszerűen teljesített, és elsőrangú lehetőségeink voltak a meccs végén, ennek ellenére nem sikerült gólra váltanunk azokat" – ez már Luciano Spallettinek, az ellenfél vezetőedzőjének a véleménye.

“A legfontosabb, hogy az utóbbi idők rossz sorozata után megmutattuk, van tartásunk. Nagyjából ezt vártam a fiúktól, de többet érdemeltek volna a vereségnél – tette hozzá Spalletti.

A mester azért is sajnálkozott, hogy a második félidő közepe táján, 0-0-s állásnál nem adott meg a bíró egy jogosnak tűnő büntetőt.

"Carrick fellökte Mancinit, amikor látta, hogy a játékos kapura fordulhat. Számomra egyértelmű büntető volt, és azt hiszem nem vagyok egyedül a véleményemmel" – zárta Spalletti.

EMLÉKEZTETŐ, BAJNOKOK LIGÁJA, 2. FORDULÓ, F-CSOPORT

MANCHESTER UNITED-AS ROMA 1-0 (0-0)
Helyszín: Manchester, Old Trafford
Nézőszám: 73 000
Játékvezető: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (spanyol)
Asszisztensek: Juan Carlos Yuste Jiménez, Jesus Calvo Guadamuro (mindkettő spanyol)
MANCHESTER ROMA
29 Kuszczak 1 Curci
22 O'Shea 3 Cicinho
5 Ferdinand 5 Mexés
15 Vidics 4 Juan
3 Evra 22 Tonetto
7 Cristiano Ronaldo 14 De Rossi
16 Carrick 8 Aquilani
18 Scholes 14 Giuly
17 Nani 20 Perrotta
10 Rooney 30 Mancini
9 Saha 10 Totti
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Luciano Spalletti
Gólszerző(k): Rooney (70.)
Cserék: Saha helyett Tevez (66.), Nani helyett Giggs (80.), Rooney helyett Anderson (85.), ill. Aquilani helyett Pizarro (59.), Mancini helyett Vucsinics (74.), Giuly helyett Mauro Esposito (80.)
Sárga lap: Mexes (39.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik