Paolo Maldini: A csapat tudását bizonyítja, hogy bejutott az elődöntőbe!

Vágólapra másolva!
2007.04.24. 10:40
Paolo Maldini úgy véli, sokan alábecsülik az AC Milan labdarúgócsapatának tudását, pedig mindent elárul az együttes képességeiről, hogy bejutott az elődöntőbe a Bajnokok Ligájában. A 38 éves legenda úgy véli, a kedd esti ellenfél, a Manchester United ugyan sokat javult az elmúlt években, de az olasz gárda mindenben felveszi a versenyt.
Paolo Maldini ismét magasba akarja emelni a BL-trófeát
www.uefa.com
Paolo Maldini ismét magasba akarja emelni a BL-trófeát
Paolo Maldini ismét magasba akarja emelni a BL-trófeát
www.uefa.com
Paolo Maldini ismét magasba akarja emelni a BL-trófeát

Az AC Milan az elmúlt években kétszer is hatalmas sikert ért el az első összecsapás helyszínén: 2003-ban a Juventus ellen 11-es párbaj után hódította el a trófeát, majd két évvel később 1-0-ra nyert az MU vendégeként az Old Traffordon a BL nyolcaddöntőjében.

Szavazás

Melyik csapat jut tovább a BL elődöntőjéből?

Írja be az itt látható számot!
„A mostani Manchester United jobb, mint a két évvel ezelőtti csapat, hiszen több játékosa is rutinosabb lett, s sokat fejlődött, mint Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney. De mi semmivel sem maradunk el tőlük. Sokan alábecsülnek minket, de tudásunkat bizonyítja, hogy bejutottunk az elődöntőbe – kezdte nyilatkozatát a labdarúgás történetének egyik legjobb védője.

Az AC Milan bő ké évvel ezelőtt mindkét találkozót 1-0-ra nyerte, idegenben és a Giuseppe Meazza Stadionban is Hernan Crespo késztette megadásra az angol gárdát. Az argentin csatársztár a mostani párharcot már nem döntheti el, lévén a friss olasz bajnok Internazionalét erősíti, de Maldini szerint a jelenlegi tizenegy is képes lesz arra, hogy kiharcolja a fináléba kerülést.

„Ha a manchesteriek látták az előző mérkőzésünket, akkor bizonyosan úgy vélik, jobb lett volna, ha a Bayernnel találkoznak. Tiszteljük a Manchester Unitedet, de egyáltalán nem félünk tőlük. Csodálatos futballt játszanak, főleg hazai pályán, de az AS Roma elleni teljesítményük nem befolyásolja a csapatunk hangulatát és felkészülését. Büszke vagyok arra, hogy ebben az együttesben szerepelhetek, s kapitányként léphetek pályára. Motivál bennünket az a lehetőség, hogy ismét megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját, ez a legfőbb célunk a szezon kezdete óta” – szögezte le a rendkívül tapasztalt és még mindig kiváló teljesítményre képes hátvéd.

Paolo Maldini hozzátette: az AC Milan mindenképpen bizonyítani akarja, miért tartozik már húsz éve a kontinens élcsapatai közé.

Érdekesség, de egyáltalán nem meglepő, hogy a manchesteri vezetőedző, Sir Alex Ferguson is fejet hajtott nemrég a milánói ikon pályafutása előtt. Az MU vezetőedzője azt mondta, Maldini a kedvenc európai játékosa az elmúlt tizenöt évből.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
MANCHESTER UNITED-AC MILAN

Helyszín: Old Trafford (Manchester), kedd 20:45 ó
Játékvezető: Kirosz Vasszarasz (görög)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
MANCHESTER UNITED AC Milan
1 Van der Sar 1 Dida
24 Fletcher 44 Oddo
6 Brown 13 Nesta
22 O'Shea 3 Maldini
4 Heinze 18 Jankulovski
7 C. Ronaldo 8 Gattuso
16 Carrick 21 Pirlo
18 Scholes 23 Ambrosini
11 Giggs 10 Seedorf
8 Rooney 22 Kaká
14 Smith 11 Gilardino
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik