Kaká a hosszabbításban váltotta gólra a hazaiak mezőnyfölényét

Vágólapra másolva!
2007.03.07. 23:45
Hosszú küzdelem után a Milan végül megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája legjobb csapata közé, miután a hosszabbításban Kaká 93. percben szerzett találatával 1-0-ra legyőzte a skót Celtic csapatát. Carlo Ancelotti fiai egész meccsen fölényben játszottak, a brazil középpályás pedig ezúttal csapata vezéregyéniségének bizonyult.
Kaká ekkor már megállíthatatlan volt: a labda Boruc lábai között talált utat a skótok hálójába
Reuters
Kaká ekkor már megállíthatatlan volt: a labda Boruc lábai között talált utat a skótok hálójába
Kaká ekkor már megállíthatatlan volt: a labda Boruc lábai között talált utat a skótok hálójába
Reuters
Kaká ekkor már megállíthatatlan volt: a labda Boruc lábai között talált utat a skótok hálójába

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

Helyszín: Milanó, Giuseppe Meazza Stadion
Nézőszám: 60 000
Játékvezető: Konrad Plautz (osztrák)
Asszisztensek: Egon Bereuter, Markus Mayr (osztrákok)
A KEZDŐCSAPATOK
MILAN CELTIC
1 Dida 1 Boruc
44 Oddo 2 Telfer
25 Bonera 48 O'Dea
3 Maldini 44 McManus
18 Jankulovski 3 Naylor
8 Gattuso 25 Nakamura
21 Pirlo 18 N. Lennon
23 Ambrosini 15 Sno
10 Seedorf 46 McGeady
22 Kaká 20 Jarosik
9 Inzaghi 10 Vennegoor of Hesselink
Vezetőedző: Vezetőedző:
Carlo Ancelotti Gordon Strachan
Gólszerző(k): Kaká (93.)
Csere: Inzaghi helyett 11 Gilardino (73.), Gattuso helyett 32 Brocchi (79.), Oddo helyett 17 Simic (117.) ill. Jarosik helyett 16 Gravesen (62.), Sno helyett 37 Beattie (97.), Nakamura helyett 9 K. Miller (106.)
Sárga lap: Ambrosini (43.) ill. McManus (41.), Naylor (57.), McGeady (86.), Lennon (104.)
TOVÁBJUTOTT: a Milan 1-0-s összesítéssel.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Az első mérkőzés viszonylagos nyugalma után mindkét csapatnak támadnia – és nyernie – kellett, ha tovább akart jutni a Bajnokok ligája legjobb nyolc csapata közé.

Először az előző meccsen kissé passzívabb Kaká veszélyeztetett mindössze négy perc elteltével, de Boruc kapus a helyén volt. A másik oldalon Nakamura szabadrúgása után Jarosik elé került a labda, de Maldini tisztázni tudott.

Ezután a hazaiak vették át a kezdeményezést, és Seedorf valamint Kaká vezetésével újabb és újabb helyzeteket alakítottak ki a vendégkapu előtt.

A legveszélyesebbet talán a 23. percben, mikor a holland középpályás a pálya bal széléről passzolta két védő között a labdát a középen érkező Inzaghihoz, de Naylornak sikerült az utolsó pillanatban közbeavatkoznia.

Továbbra is a Milan támadott, sokszor azonban úgy tűnt, az olasz csatár nem találja a helyét, kisebb helyezkedési problémái vannak.

A félidő végén még gyorsan sárga lapot váltottak a csapatok, McManus és Ambrosini megmozdulása két perc leforgása alatt elővarázsolta a szóban forgó kártyát Plautz bíró zsebéből.

Az első félidő hazai fölényt hozott, a Celtic elsősorban a kontratámadásokra épített kevés sikerrel, a félidő végére egyre ötlettelenebbül játszottak.

A második negyvenöt perc ugyanúgy folytatódott, mint ahogy az első véget ért, de Boruc minden alkalommal a helyén volt és magabiztosan hárított.

Negyedóra elteltével érezte úgy mindkét edző, hogy itt az ideje frissíteni. Először Gordon Strachan, a vendégek mestere küldte be Gravesent a középpályára, majd Ancelotti hozta le a kissé indiszponált Inzaghit, és küldte be a helyére Gilardinót.

A hazai gárda érezte, hogy fogy az idő, és szerette volna eldönteni a továbbjutás kérdését egy góllal.

Ez azonban még a három perces hosszabbításban sem sikerült annak ellenére, hogy a játékrész még nagyobb Milan-fölényt hozott, mint az első negyvenöt perc, a vendéggárda pedig a szerencsével sem állt hadilábon.

A hosszabbításban a Milan a jelek szerint megelégelte a meddő mezőnyfölényt, és az egész meccsen aktív Kaká félpályás szólója után a hosszabbítás harmadik percében Boruc lábai között lőtt a hálóba és szerezte meg a vezetést.

Kisebb próbálkozásai ugyan a skótoknak is voltak, de Didának igazi védenivalója ekkor már nem akadt, így Carlo Ancelotti csapata megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik