Henrik Larsson góllal búcsúzott az Old Trafford közönségétől

Vágólapra másolva!
2007.03.07. 23:05
A Manchester United jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután az első mérkőzés egygólos sikere után hazai pályán is 1-0-ra legyőzte francia riválisát, a Lille csapatát. A mérkőzés, és a továbbjutás a 72. percben szerzett Henrik Larsson-találattal dőlt el. Ez volt a veterán svéd csatár utolsó tétmérkőzése az Old Traffordon. Miután az Arsenal búcsúzott a további küzdelmektől, a legjobb nyolc csapat közé „csak” három angol csapat jutott.
Larsson gólja biztosította be a továbbjutást
Larsson gólja biztosította be a továbbjutást
Larsson gólja biztosította be a továbbjutást
Larsson gólja biztosította be a továbbjutást

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

MANCHESTER UNITED LILLE
1 Van der Sar 1 Sylva
2 G. Neville 21 Chalmé
5 Ferdinand 25 Plestan
15 Vidics 4 Tavlaridisz
27 Silvestre 20 Tafforeau
7 C. Ronaldo 8 Bastos
16 Carrick 17 Makoun
18 Scholes 23 K. Keita
22 O’Shea 13 Fauvergue
8 Rooney 35 Obraniak
17 Larsson 14 Odemwingie
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Claude Puel
Gólszerző(k): Larsson (72.)
Csere: Larsson helyett Alan Smith, Rooney és Ronaldo helyett Park és Richardson (82.) ill. Bastos helyett Debuchy (47.), Dumont és Odemwingie helyett Fauvergne és Mirallas (74.)
Sárga lap: Ronaldo (41.) ill. Makoun (31.), Chalmé (35.), Tafforeau (49.), Plestan
(62.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
A két héttel ezelőtti mérkőzésen a Manchester United Ryan Giggs góljával 1-0-ra nyert Franciaországban, így egyértelműen az angol bajnokság éllovasa számított a párharc esélyesének.

Ennek megfelelően Sir Alex Ferguson legénysége kezdte agilisabban a mérkőzést. Az első negyedórában több helyzet is adódott a hazai csapat előtt, de ezeket a lehetőségeket sorra elpuskázták a „vörös ördögök”. Hol Sylva kapus hárított szép mozdulattal, hol a vendég védők blokkolták a hazaiak próbálkozásait. A legközelebb a gólhoz John O’Shea állt: a hétvégén a Liverpool ellen győztes gólt szerző játékos fejesénél csak a kapufa segítette ki a hazaiakat.

Állta azonban a sarat a Lille védelme, sőt, a félidő közepéhez érve teljesen egyenrangú ellenfelévé vált nagyobb nevű ellenfelének.

A félidő hátralévő része viszonylag eseménytelenül telt, így a szünetre gólnélküli döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második játékrész elején úgy tűnt, mintha az öltözőben maradtak volna Ronldóék. Alig telt el három perc és máris a Lille előtt adódott hatalmas lehetőség: Odemwingie közeli fejese viszont csak a kapufát találta el, így a Lille összesítésben továbbra is hátrányban volt.

A 72. percben végleg eldőlt a továbbjutás sorsa. Henrik Larrson utolsó tétmérkőzésén az Old Traffordon gólt szerzett, s ezzel végleg megpecsételte a Lille sorsát. A svéd csatár Ronaldo passzát fejelte közelről a francia kapuba.

Az utolsó negyedórában a Manchester tartotta az eredményt, és harmadik angol csapatkén magabiztosan jutott a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc csapat közé. A Lille búcsúzott a további küzdelmektől. ---- & ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik