Búcsúzott a királyi gárda, Roy Makaayé a BL leggyorsabb gólja

Vágólapra másolva!
2007.03.07. 23:05
Kiesett a Real Madrid a Bajnokok Ligájából a nyolcaddöntő visszavágóján elszenvedett müncheni veresége miatt. A Bayern az első gólját a tizenegyedik másodpercben szerezte Roy Makaay révén: ez volt a Bajnokok Ligája történetének leggyorsabb gólja.
Roy Makkay szerzi a Bajnokok Ligájának leggyorsabb gólját
Reuters
Roy Makkay szerzi a Bajnokok Ligájának leggyorsabb gólját
Roy Makkay szerzi a Bajnokok Ligájának leggyorsabb gólját
Reuters
Roy Makkay szerzi a Bajnokok Ligájának leggyorsabb gólját

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

A KEZDŐCSAPATOK
BAYERN MÜNCHEN REAL MADRID
1 Kahn 1 Casillas
2 Sagnol 38 M. Torres
3 Lucio 4 Sergio Ramos
5 Van Buyten 21 Helguera
21 Lahm 3 Roberto Carlos
20 Szalihamidzsics 8 Emerson
17 Van Bommel 16 Gago
23 Hargreaves 6 Diarra
31 Schweinsteiger 7 Raúl
10 Makaay 20 Higuain
11 Podolski 17 Van Nistelrooy
Vezetőedző: Vezetőedző:
Ottmar Hitzfeld Fabio Capello
Gólszerző(k): Makaay (1.), Lucio (66.) ill. Van Nistelrooy (83.-11-esből)
Csere: Emerson helyett Guti (32.), Higuain helyett Cassano (46.), Makaay helyett Pizarro (69.), Gago helyett Robinho (76.), Sagnol helyett Görlitz (85.), Podolski helyett Demichelis (88.)
Sárga lap: Sergio Ramos (8.), Van Bommel (24., 82.), Podolski (45+2.), Guti (55.), Diarra (61., 82.)

TOVÁBBJUTOTT: a Bayern München 4-4-gyel, idegenben szerzett több góllal

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Álomszerűen kezdődött a Bayern München számára a visszavágó, mert Roy Makaay már a tizenegyedik másodpercben ledolgozta a bajorok hátrányát a Bajnokok Ligája történetének leggyorsabb góljával.

Azért is nagy szám ez, hiszen a madridiak kezdték a mérkőzést, és Roberto Carlos hibája után Szalihamidzsics megszerezte a labdát, majd a holland támadót játszotta meg, aki ziccerből vette be Cassillas kapuját 10.25 másodperccel a kezdősípszó után.

A következő percekben az iramot dicsérni nem lehetett, hiszen a németek elsősorban a védekezésre figyeltek, míg a vendégek képtelenek voltak helyzetet kialakítani.

Lehetősége a félidő hajrájáig is csak Ottmar Hitzfeld csapatának volt két gyors kontra végén, de sem Podolski, sem Makaay nem tudta gólra váltani a maga helyzetét.

Az utolsó percekben magára talált a „királyi gárda”. Előbb Guti került ziccerbe, majd Van Nistelrooy és Raúl is egyenlíthetett volna, de nem sikerült bevenni Oliver Kahn kapuját.

A második félidő elején van Bommel ismételhette volna meg Makaay produkcióját a madridi védelem asszisztálásával, azonban a holland középpályás hatalmas helyzetet hagyott ki.

Fabio Capello csapat ezek után Van Nistelrooy révén egyenlített volna, de Oliver Kahn régi önmagát idézve hatalmas bravúrral mentette meg a bajorokat.

Lucio fejese után már 2-0-ra vezettek a bajorok
Reuters
Lucio fejese után már 2-0-ra vezettek a bajorok

Ahogy az lenni szokott tíz perccel később a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és egy szöglet után Lucio duplázta meg a hazaiak előnyét. A brazil védő játéka egyébként a még mérkőzés előtti órákban is kérdéses volt.

A mérkőzés hajrájában a csereként beállt Robinho harcolt ki tizenegyest, de mielőtt Van Nistelrooy elvégezhette volna, Lubos Michel kiállította Van Bommelt és Diarrát, mert nem hagyták el a tizenhatos területét.

A kisebb bonyodalmak után aztán a holland támadó értékesítette a tizenegyes, és így hatalmas rohanásba kezdtek a hátralévő időben.

A kilencvenedik percben Sergio Ramos betalált Oliver Kahn kapujába, azonban a játékvezető ezt a találatot nem adta meg, így a Real Madrid kiesett a legrangosabb európai kupasorozatból.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik