Platinihez fordul a Lille csapatának elnöke, Michel Seydoux

Vágólapra másolva!
2007.02.22. 10:23
Michel Seydoux, a Lille elnöke azt állítja, egyenesen Michel Platinihez fordul, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség nemrég megválasztott főnöke védje meg a „gyönyörű játékot”, s a kis klubokat. A francia egyesület első számú vezetője reméli, hogy kedvezően bírálják el a Manchester United elleni kedd esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő kapcsán benyújtásra kerülő óvást.
Nagy vihart kavart Ryan Giggs gólja
Nagy vihart kavart Ryan Giggs gólja
Nagy vihart kavart Ryan Giggs gólja
Nagy vihart kavart Ryan Giggs gólja

Michel Seydoux szerint a játékvezető rosszul döntött, amikor megítélte Ryan Giggs szabadrúgásgólját.

„Felhívom Michel Platinit, aki azt ígérte, hogy megvédi a gyönyörű játékos és a kiscsapatokat. Mi hozzájárulunk a gyönyörű játék fejlődéséhez és kiscsapat is vagyunk” – jelentette ki a Lille klubelnöke.

A franciák több esetet is sérelmeznek: állításuk szerint Eric Bramhaar játékvezető már akkor hibázott, amikor a második félidőben nem adta meg Peter Odemwingie gólját, Nemanja Vidics ellökésére hivatkozva.

A lille-i szakmai stáb és a csapat azonban leginkább Giggs találatát sérelmezi, mert úgy vélik, a walesi csillagnak meg kellett volna várnia a bíró sípjelét. A vörös ördögök gólja után egyébként az együttes tagjai az oldalvonalhoz rohantak, tiltakozni próbáltak, indoklásuk szerint nem volt szó levonulásról. A Lille úgy érvel, hogy a francia bajnokságban az első adandó holtidőben szokás reklamálni.

Szavazás

Ön szerint az UEFA elfogadja-e a Lille óvását?

Írja be az itt látható számot!
Utóbbi esettel kapcsolatban Claude Puel vezetőedző „nekirontott” manchesteri kollégájának, állítása szerint Sir Alex Ferguson oktalan kritizálta és nevezte szégyennek a Lille futballistáinak tiltakozását.

„Ez a tőle megszokott trükk, ezzel akar nyomást gyakorolni. Amúgy azt gondol, amit akar. Azt azonban nem értem, miként engedhet meg magának ilyen kijelentéseket. El kellene kerülnie az ehhez hasonló megfogalmazásokat. Játékosaim csak tiltakozni próbáltak, nem akartak levonulni a pályáról. A francia bajnokságban az első adandó alkalommal tiltakozhatunk, a Bajnokok Ligájában azonban csak a lefújás után van erre mód” – közölte Puel.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik