Alex Ferguson: Nem játszunk csak a döntetlenre!

Vágólapra másolva!
2006.12.06. 15:02
Noha már a döntetlen is továbbjutást érne, a Manchester United győzni akar szerda este az Old Traffordon a Benfica elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, a csoportkör utolsó fordulójában. Erről Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök skót vezetőedzője beszélt a csúcstalálkozó előtt.
Sir Alex Ferguson nem akar "megfázni" a Benfica ellen
Reuters
Sir Alex Ferguson nem akar "megfázni" a Benfica ellen
Sir Alex Ferguson nem akar "megfázni" a Benfica ellen
Reuters
Sir Alex Ferguson nem akar "megfázni" a Benfica ellen

„Szóba sem jöhet, hogy a döntetlent tartsuk szem előtt. Győzni akarunk!” – jelentette ki a skót sikeredző.

Ferguson azonban sietett leszögezni: nagyon nyílt csata várható, hiszen a portugáloknak csak a három begyűjtése jelentené a nyolcaddöntőt.

„Kiváló a formánk ebben a szezonban, egyre érettebb az együttes és a csapatszellem is remek. Ezekre a tulajdonságokra is szükség van ilyen nagy mérkőzések előtt. Olyan átütőerővel és sebességgel támadunk a találkozóinkon, hogy biztosra vehetjük, most is lesznek gólhelyzeteink. Ki kell használnunk a lehetőségeinket. Ha mi irányítunk a Benfica ellen, s bízom benne, hogy így lesz, akkor sikerül elérnünk a célunkat” – mondta Ferguson.

Cristiano Ronaldo el akarja szomorítani honfitársait az Old Traffordon
Reuters
Cristiano Ronaldo el akarja szomorítani honfitársait az Old Traffordon
A skót vezetőedző természetesen nem felejtette el, hogy tavaly éppen a mostani ellenfél vetett véget a Man United BL-álmainak. Paul Scholes góljával ugyan az angol csapat szerzett vezetést Lisszabonban, de a hazaiak még a szünet előtt fordítottak Geovanni és Beto találatával.

„El tudják képzelni, hogy milyen volt a hangulat az öltözőben a lefújás után…Sérült a büszkeségünk, hiszen előtte éveken át mindig továbbjutottunk a csoportunkból. Nagy kérdés volt, hogy miként tesszük túl magunkat a balsikeren, mi lesz a következő lépésünk? Minden futballista életében óriási tesztet jelent, hogy miként dolgoz fel ilyen pusztító vereséget. Szerencsére a mieink kiváló sorozattal válaszoltak erre a kihívásra, a szezon végéig remekül szerepeltek. Ez a jó széria folytatódott a mostani szezonban. Van, amikor hasznot hoz egy rossz eredmény” – zárta mondandóját Sir Alex Ferguson.

Szeptember 26-án az MU már némileg törlesztette a tavalyi „adósságot”, Louis Saha góljával 1-0-ra nyert a Benfica vendégeként. Természetesen a portugálok harci szellemét ez most nem csökkenti, sőt Fernando Santos vezetőedző optimistán tekint a rangadó elé.

„A Manchester United ellen döntőnek beillő mérkőzést játszunk. Hiszünk a győzelem lehetőségében, reméljük, hogy a szerencse is az oldalunkra áll. Nagyon nyílt a továbbjutás kérdése, mert a United most nem olyan erős, mint néhány hete” – jelentette ki a lisszaboniak trénere.

LOUIS SAHA GÓLJA SZEPTEMBER 26-ÁN A BENFICA-MU (0-1) TALÁLKOZÓN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik