Real Madrid: "Se stílus, se rend, se futball"

Vágólapra másolva!
2006.09.14. 12:56
Nem kíméli a Real Madridot a spanyol sajtó, a legtekintélyesebb sportújság, a Marca a következő hatalmas címmel jelent meg ma: "Légyszíves, ezt NE!" Az újság Fabio Capellót idézi, aki kénytelen volt beismerni: "Felfaltak bennünket." Ugyanakkor Fabio Cannavaro azt nyilatkozta: a Lyon nem volt jobb náluk.
Roberto Carlos (balra) mutogat, David Beckham meg sem tud szólalni
Reuters
Roberto Carlos (balra) mutogat, David Beckham meg sem tud szólalni
Roberto Carlos (balra) mutogat, David Beckham meg sem tud szólalni
Reuters
Roberto Carlos (balra) mutogat, David Beckham meg sem tud szólalni

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Nehéz elkerülni a "kiütés" kifejezést, amikor a szerda esti Olympique Lyon–Real Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzésről beszélünk. Ha a francia együttes jobban kihasználja a helyzeteit, a királyi gárda nem ússza meg egy 2-0-s vereséggel.

A Marca című tekintélyes sportnapilap a címlapján súlyos verbális csapásokkal sorozza meg az eurószázmilliókat érő királyi gárdát. Csemegézzünk hát a bírálatokból!

"Szörnyű bemutatkozás a Bajnokok Ligájában. Rosszabb is lehetett volna" – így szól a címlap felcíme, alatta pedig hatalmas betűkkel a következő: "Most is ugyanaz, mint mindig. EZT NE, légyszíves!"

A fél oldalt betöltő képen Fabio Capello át széttárt kézzel kézzel, mellette egy idézet: "Felfaltak bennünket".

Végezetül még ez a "monológ" bukott ki a címlapszerkesztőből: "Se stílus, se rend, se hajtás, se futball • Szörnyű képet festettek magukról • Minden percben elveszítették a labdát • Két gyenge lövés a kapura, egyetlen akció a 16-oson belül 96 perc alatt • Ez a csapat nem tűnt Capello csapatának."

Fabio Capello, a Real Madrid olasz vezetőedzője így értékelte együttese teljesítményét:

"A Lyon fizikálisan és taktikailag is nagyon jó csapat. E tulajdonságok nélkül nem lehet ötször egymás után bajnoki címet nyerni."

"Nagyon keveset tettünk ezen a meccsen – folytatta a szakember. – Esélyünk sem volt arra, hogy gólt szerezzünk. Volt néhány momentumunk a második félidőben, de ez egy olyan csapat ellen, mint a Lyon, nem elégséges."

"Védekezésben lényegi hibákat vétettünk, ezzel két gólhoz segítettük őket. Az újjáépítésben még egy csomó munka vár ránk. Bíznunk kell a képességeinkben, hamarosan elindulunk felfelé. Így nem játszhatunk még egyszer, ahogyan ma."

Érdekes Fabio Cannavaro nyilatkozata, aki a Marcának a következőket mondta el a mérkőzésről:

"Nem az odafigyeléssel, az összpontosítással volt probléma, hiszen a Lyon ellen a koncentráció automatikusan működik. Nem voltak jobbak nálunk. A későbbiekben megpróbálunk jobb fizikai állapotba kerülni, hiszen ez rendkívül fontos ebben a játékban."

Amikor nem megy a játék, jön a duma ? Beckham reklamál a játékvezetőnél
Reuters
Amikor nem megy a játék, jön a duma ? Beckham reklamál a játékvezetőnél

A Real Madrid legjobb játékosa szerda este a kapus, Iker Casillas volt, aki számos bravúros védéssel akadályozta meg a nagyobb különbségű lyoni győzelmet.

"Nagyon erős csapat – mondta a válogatott "portás". – Gyorsak voltak elöl, gyorsak voltak az ellentámadásoknál, és a gólhelyzetek, amiket a kapunk előtt teremtettek, fokozták az önbizalmukat."

Gerard Houllier, a Lyon vezetőedzője nagyon boldognak tűnt a lefújást követően, és ezt hamarosan szavakkal is alátámasztotta.

"Azt tudom mondani, hogy ma este igazán büszke vagyok arra, hogy az Olympique Lyon szakvezetője lehetek – fogalmazott. – Kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk, és noha csak kettő-nullára győztünk, lehetett volna nagyobb is a különbség. Az első félidő egyszerűen hibátlan volt."

EMLÉKEZTETŐ – E-CSOPORT, 1. FORDULÓ:

Helyszín: Lyon
Nézőszám: 40 000
Játékvezető: Wolfgang Stark (német)
Asszisztensek: Carsten Kadach, Harry Ehing (németek)
A KEZDŐCSAPATOK:
OLYMPIQUE LYON REAL MADRID
1 Coupet 1 Casillas
12 Reveillere 11 Cicinho
3 Cris 4 Sergio Ramos
4 Müller 5 Cannavaro
20 Abidal 3 Roberto Carlos
28 Toulalan 23 Beckham
21 Tiago 8 Emerson
8 Juninho 5 Diarra
10 Malouda 18 Cassano
14 Govou 7 Raúl
11 Fred 17 Van Nistelrooy
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gerard Houllier Fabio Capello
Gólszerzők: Fred (11.), Tiago (31.)
Csere: Juninho h. Källström (73.), Fred h. Wiltord (77.), Govou h. Clerc (82.)
Sárga lap: Reveillere (37.) ill. Sergio Ramos (32.), Roberto Carlos (45+2.), Cannavaro (61.), Diarra (90+1.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik