Zidane úgy véli, fél a Juve

Vágólapra másolva!
2005.03.08. 22:01
Címkék
Ha valakinek kétsége lett volna afelől, milyen óriási jelentőséget tulajdonítanak e találkozónak mind a spanyol fővárosban, mind pedig Torinóban, álljon itt két véletlenszerűen kiválasztott nyilatkozat egy-egy résztvevőtől.
"Az egész idényünk sorsa attól függ, mi történik szerda este a Juventus ellen" - állapította meg Guti, a Real Madrid középpályása. "Ez az évad eddigi legfontosabb meccse a számunkra" - így Alessandro Del Piero, a Juve karmestere.

Ha tehát hihetünk a fenti, felettébb kompetens uraknak, sorsdöntő 90 - vagy még több - perc vár Európa két élcsapatára. Nem mondhatnánk, hogy a főszereplők igyekeznének csökkenteni a feszültséget, madridi oldalról legalábbis "fenyegető" nyilatkozatokat küldözgetnek az ellentábor irányába. Amint tegnap, hét végi visszapillantásunkban már beszámoltunk róla, a spanyol sajtó a góltalansági szériáját szép produkcióval lezáró Ronaldóval ijesztgeti Torino futballszerető részét - azóta kiderült, az efféléből Roberto Carlos sem szeret kimaradni. "A döntetlen nem érdekel minket, nem szokásunk remire játszani. Győzni akarunk. Ronaldo gólt fog lőni, és kiejti a Juvét" - hangzik a brazil védő vérfagyasztó jóslata.

Vagyis alig talált még magára, máris pakolják a terhet szegény Ronaldo vállára - no de ha valaki, hát ő hozzá lehet szokva ehhez. (Meg aztán tőle is hallani lehetett olyasfélét, hogy élete egyik legfontosabb összecsapása következik, szóval nem kell félteni.)

Zinadine Zidane volt csapata ellen lép pályára Torinóban
Zinadine Zidane volt csapata ellen lép pályára Torinóban
Zinadine Zidane volt csapata ellen lép pályára Torinóban
Mindazonáltal önbizalomtól duzzadó mondatokért a Real más játékosai sem mennek a szomszédba. "Ha mindkét együttes százszázalékos, egyértelműen mi vagyunk a jobbak" - hangoztatta Raúl. "Ha fél órát kihúzunk kapott gól nélkül, már nyert ügyünk lesz, mert abban biztos vagyok, hogy egyet szerzünk majd. Csak arra kell figyelnünk, hogy hátul ne nyíljunk ki túlságosan. Riválisaink általában inkább védekeznek, de a Juvénak támadnia kell. Ibrahimovictól tartok valamelyest, remek formában van. De tovább kell jutnunk, elvégre éppen itt az ideje, hogy hároméves szünet után a Real megnyerje a Bajnokok Ligáját. Szerintem a Juventus fél tőlünk, úgyhogy mi jövünk ki győztesen a párharcból" - jelentette ki az egykor a "zebráknál" is futballozó Zinedine Zidane.

Del Piero csak annyit jegyzett meg, hogy csapatának "a maximumot kell nyújtania, ha tovább akar menni", hanem tegyük hozzá, kishitűségre neki sincs oka. Pavel Nedved ugyan nem játszhat, de mióta Fabio Capello a cseh hiánya miatti kényszerűségből átállt a háromcsatáros játékra, a Juve 3-0-ra megverte a Sienát, majd a Roma elleni idegenbeli rangadón is nyerni tudott 2-1-re (igaz, némi bírói segédlettel).

JUVENTUS (olasz) - REAL MADRID (spanyol)
Az első mérkőzésen: 0-1
Torino, 20.45
V: Merk (német)
A várható kezdőcsapatok:
JUVENTUS: Buffon - Zebina, Thuram, F. Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi, Tacchinardi, Emerson - Del Piero, Ibrahimovic, Trezeguet (Zalayeta)
REAL MADRID: Casillas - Raúl Bravo, Samuel, Helguera, Roberto Carlos - Beckham, Gravesen, Zidane, Figo - Raúl, Ronaldo

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik