Atlétikai Eb: címvédés és országos csúcs a cél – Márton Anita

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.03.01. 08:20
Márton Anita abszolút esélyesként, a csúcsdöntés és a címvédés reményében indul a pénteken kezdődő belgrádi fedett pályás Európa-bajnokságon. Az olimpiai bronzérmes súlylökő 18.97 méterrel áll a nevezési lista élén.

„Bárki kifoghat rossz vagy jó napot, de tény, hogy a nevezési lista alapján is én vagyok a legesélyesebb. A célom, hogy megjavítsam a tavalyi vb-n elért 19.33 méteres országos csúcsomat és megvédjem a címem” – jelentette ki az MTI-nek a Békéscsabai AC versenyzője.

A női súlylökés selejtezőjét az első napon 10.50 órakor rendezik, majd még aznap, 17 órakor kerül sor a döntőre.

„Ez így szokott lenni, Rióban is így volt, most viszonylag kevés idő lesz a selejtező és a döntő között. A cél ezért az, hogy elsőre megdobjam a szintet, s gyorsan biztossá tegyem a helyem a nyolc között” – nyilatkozott Márton Anita, aki csütörtök reggel utazik el Belgrádba.

„Még nem versenyeztem abban a csarnokban, ezért is lesz jó, hogy csütörtök délután még kipróbálhatom” – tette hozzá.

A múlt szombaton rendezett téli dobó ob-n – amelyen a diszkoszvetést is megnyerte – Márton Anita 18.75 méterrel győzött, s további négy dobása is 18 méter felett volt.

„Azért is örültem ennek az eredménynek, mert még munkában voltunk, hétfőn volt az utolsó kemény edzésünk. Most rápihenek az Eb-re, hogy jól felfrissült állapotban legyek, s akkor majd csak úgy pattan a kezemből a golyó…” – mondta.

Márton Anita az elmúlt három évben fantasztikus sorozatot produkált: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19.04 m – országos csúcs), 2015-ben első lett a prágai fedett pályás Eb-n (19.23 m – ocs), s negyedik a pekingi vb-n (19.48 m – ocs), tavaly ezüstöt nyert a fedett vb-n (19.33 m – ocs) és a szabadtéri Eb-n is (18.72 m), majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19.87 m – ocs).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik