Atlétika: a világ idei legjobb eredményei Eugene-ben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.06.02. 13:29
Címkék
Kimagasló eredményeket hozott az atléták Gyémánt Liga-sorozatának negyedik állomása az egyesült államokbeli Eugene-ben, ahol a férfi és női 10 ezer méter mellett a férfi hármasugrást is a világ idei legjobbjával nyerték a pénteki nyitónapon.

Az említett futószámban a férfiak versenyében a kenyai Wilson Kiprop ért célba leggyorsabban, egyéni csúcsnak számító 27:01.98 perc alatt, és nem csupán 2012 eddigi legkiválóbb időeredményével rukkolt ki, hanem olimpiai résztvevővé is vált, mivel a viadal az afrikai ország atlétái számára válogatóverseny is az ötkarikás játékokra. Szintén kijutott a nyári játékokra Kiprop két honfitársa, a dobogó másik két fokát elfoglaló Moses Masai (27:02.25) és Bitan Karoki (27:05.50).

A női 10 ezer métert ugyancsak az idei legjobb idővel nyerte az etiópok olimpiai bajnoka, Tirunesh Dibaba (30:24.39 p), és senki nem jutott még ebben az esztendőben olyan messzire férfi hármasugrásban, mint a hazaiak világbajnoka, Christian Taylor, aki 17.62 méternél landolt a homokban.

A női kalapácsvetés szintén roppant színvonalas vetélkedést hozott, még a negyedik helyezett is 74 méter felett dobott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik