Atlétika: az olimpia után visszavonul Shelly-Ann Fraser-Pryce

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.09. 12:34
A párizsi játékok után visszavonul a háromszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter, Shelly-Ann Fraser Price (Fotó: Getty Images)
A párizsi ötkarikás játékok után visszavonul a háromszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinterklasszis, Shelly-Ann Fraser-Pryce – jelentette be az atléta.

Fraser-Pryce a 2008-as pekingi olimpián robbant be a köztudatba, amikor 100 méteren megszerezte első olimpiai aranyérmét, melyet még tíz szabadtéri és egy fedett pályás világbajnoki cím követett, emellett a 2012-es londoni játékokon is a dobogó legfelső fokára állhatott, harmadik olimpiai aranyérmét pedig Tokióban, már édesanyaként nyerte meg.

„A fiamnak szüksége van rám. A férjemmel már a 2008-as győzelmem előtt is együtt voltunk és ő mindent feláldozott értem. Ez egy partnerség. Egy csapat vagyunk és a támogatásuknak köszönhetem, hogy megtehettem azokat a dolgokat, amelyeket évek óta csináltam. Azt hiszem, most tartozom nekik azzal, hogy valami mást csináljak” – fogalmazott Shelly-Ann Fraser-Pryce az Essence.com-nak. 

A 37 éves sprinter számára a párizsi olimpia arról fog szólni, hogy megmutassa az embereknek, akkor hagyja abba, amikor úgy dönt.

Shelly-Ann Fraser-Pryce annak ellenére is a 100 méteres síkfutás egyik favoritjának számít, hogy a 2023-as budapesti világbajnokságon csak bronzérmes lett Sha’Carri Richardson és honfitársa, Shericka Jackson mögött.

Fraser-Pryce 2019-ben, Dohában 33 évesen, 2022-ben pedig Eugene-ben lett világbajnok, ezzel ő a legidősebben aranyérmet szerző atléta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik