Atlétika: átadták a felújított kaposvári pályát

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2023.10.07. 16:35
null
Illusztráció: Árvai Károly
Átadták az elmúlt másfél évben mintegy 800 millió forintos fejlesztés keretében felújított nyolcsávos, műanyag borítású kaposvári atlétikai pályát szombaton.


A fejlesztés keretében a 2002-ben átadott pálya helyén alakítottak ki egy új, korszerűbbet, amelyet világítással szereltek fel, ezzel alkalmassá téve esti edzések megtartásához, versenyek televíziós közvetítéséhez is.

A beruházáshoz szükséges forrást a kormány biztosította a Magyar Atlétikai Szövetségen (MASZ) keresztül.

Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára a szombati átadóünnepségen elmondta, „fontos, hogy a magyar sportolók a továbbiakban is a világ legeredményesebb sportolói között legyenek, de talán ennél is fontosabb, hogy minél több ember mozogjon rendszeresen az országban. A fejlesztések éppen ezért „azt a célt szolgálják, hogy Magyarország sportnemzetből sportoló nemzetté váljon” – mutatott rá.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere az átadón a létesítményről beszélve kiemelte: a versenyek és az atlétikai edzések kivételével nemcsak a több mint 250 igazolt helyi atléta, hanem bárki szabadon használhatja a pályát, amelyet a jövőben szeretnének kiegészíteni lelátókkal, öltözőkkel, öntözőrendszerrel és fedett futófolyósóval is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik