Atlétikai vb: Molnár Attila a 12. helyen végzett, Gardiner megsérült – videó

Vágólapra másolva!
2023.08.22. 21:34
null
Molnár a 12. lett a 400-on (Fotó: Árvai Károly)
A budapesti atlétikai világbajnokság férfi 400 méteres síkfutásának elődöntőjében Molnár Attila a futamában a hatodik helyen zárt, így nem jutott be a döntőbe, de így is minden idők legjobb magyar eredményét érte el ebben a számban. A harmadik futamban megsérült a bahamai olimpiai és világbajnok, Steven Gardiner.

Molnár Attila remekül kezdett a világcsúcstartó dél-afrikai Wayde van Niekerk mellett a kilences pályán, és némi meglepetésre az olimpiai bajnok és kétszeres világbajnok nem is tudott olyan hamar felfutni rá.

Molnár egészen kiváló első kétszáz métert futott, a célegyenesre fordulva a negyedik helyen kezdte az utolsó 100 métert, ám itt már elfáradt: a nagyot hajrázó amerikai, a hatodik helyről a másodikra felrobogó Vernon Norwood mellett a japán Szato Kentaro is megelőzte, így éppen 45 másodpercen kívüli idővel, 45.02-vel a hatodik helyen végzett. Molnár végeredményben pedig a 12. helyen zárt, ami minden idők legjobb magyar világbajnoki szereplése ebben a számban!

MOLNÁR ELŐDÖNTŐJE

Ami egyébként a másik két elődöntőt illeti: a másodikat a brit Matthew Hudson-Smith nyerte meg a grenadai Kirani James előtt. A brit győztes 44.26-os ideje új Európa-csúcs.

Az igazi dráma a harmadik futamban következett be: kétszáz méterhez közeledve előbb a botswanai Bayapo Ndori kapott a lábához, s terült el a földön, majd a célegyenesre fordulva a bahamai Steven Gardiner is megsérült, ő sem ért célba. A futamot így az amerikai Quincy Hall nyerte meg a jamaicai Sean Bailey előtt, akinek 44.94-es ideje messze a leggyengébb a döntőbe jutók közül.

A HARMADIK ELŐDÖNTŐ, BENNE A KÉT SÉRÜLÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik