Atlétika: a világcsúcstartó visszatér a Berlin Marathonra

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.08. 12:26
null
Eliud Kipchoge visszatér a Berlin Marathonra (Fotó: AFP)
A világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge lesz a legnagyobb sztárja az idei Berlin Marathonnak, amelyen négy év után fut majd újra a kétszeres olimpiai bajnok sztársportoló – írja az MTI.


A 37 éves atléta indulását pénteken jelentették be a szervezők.

„A berlini a leggyorsabb pálya, ez az a hely, ahol mindenki kihozhatja magából a maximumot” – idézte a közlemény Kipchogét, aki háromszor nyerte meg a németországi versenyt, legutóbb 2018-ban, amikor a ma is érvényben lévő 2:01:39 órás világrekordot felállította.

Eliud Kipchoge nem csupán a jelenkor, hanem minden idők egyik legjobb, ha nem a legjobb maratonistája. A kenyai klasszis eddig 16 versenyt futott a klasszikus 42.195 kilométeres távon, és ezek közül 14-et megnyert, köztük a 2016-os és 2021-es olimpiai viadalt. Három berlini diadala mellett Londonban négyszer győzött, de nyert már Chicagóban és Tokióban is. Mindezek felett nem csupán a hivatalos világrekord birtokosa, hanem az abszolút csúcsé is, ő ugyanis az egyedüli, aki képes volt két órán belül lefutni a távot: 2019-ben Bécsben – nem hivatalos, szinte laboratóriumi körülmények között, iramfutók közreműködésével – 1:59:40 órával ért célba.

Az idei Berlin Marathont szeptember 25-én rendezik, és a mezőnyben ott lesz Kipchoge mellett a címvédő etióp Guye Adola is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik