Atlétika: az év végén befejezi Márton Anita régi riválisa

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.01.06. 12:49
null
Christina Schwanitz a 2021-es fedett pályás Európa-bajnokságon (Fotó: AFP)
Az év végén befejezi sportolói karrierjét Christina Schwanitz világbajnok német súlylökő, aki éveken át Márton Anita egyik legnagyobb riválisa volt – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A 36 éves sportoló a Freien Presse című lapnak beszélt döntéséről, hozzátéve, hogy eredetileg tavaly szeretett volna elköszönni a profi sporttól, ám a számára balul sikerült tokiói olimpia után meggondolta magát.

„Ez lesz az utolsó, a sportolói búcsúm. Remélem, jól sikerül” – mondta Schwanitz, aki szabadtéren a 2015-ös világbajnokságon és a 2014-es, illetve 2016-os Európa-bajnokságon diadalmaskodott, utóbbin Márton lett mögötte a második.

Összességében 11 érmet gyűjtött nagy világversenyeken, csak olimpián nem tudott dobogóra állni – annak ellenére sem, hogy a 2016-os játékokra nagy esélyesként, vb- és Eb-címvédőként érkezett. Rióban meg kellett elégednie a hatodik hellyel.

A tokiói olimpián már nem tartozott a favoritok közé, ám az így is meglepetést keltett, hogy nem tudott bejutni a fináléba, és csak a 14. helyen zárt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik