Pistorius-ügy: az atléta békülne a gyászoló családdal

Vágólapra másolva!
2013.02.24. 06:44
Oscar Pistorius szeretné felvenni a kapcsolatot elhunyt barátnőjének családjával. Az atléta – aki nyolc éjszakát töltött egy rendőrségi fogdában, mígnem pénteken 1 millió dél-afrikai rand (25 millió forint) óvadék ellenében elengedtek – jelenleg nagybátyja, Arnold Pistorius villájában tartózkodik.

„Nem szeretnénk őt nyomásnak kitenni, de amikor az autóban utaztunk haza, ezt mondta nekünk. Reeva családja jár a fejében folyamatosan, és a célja, hogy részese legyen a család életének a jövőben” – nyilatkozta Arnold Pistorius az eNews Channel Africának, hogy a paralimpiai bajnok szeretné felvenni a kapcsolatot Reeva Steenkamp családjával.

Eközben az elhunyt lány édesapja a Beeldnek arról beszélt, mit érez Pistorius iránt. „Ha az események nem úgy történtek, ahogy ő állítja, akkor szenvednie kell, és szenvedni is fog. Nem számít, mennyi pénze van, és mennyire jó a jogi háttere, meg kell majd küzdenie a saját lelkiismeretével. Ám ha igazat beszél, egyszer talán meg tudok bocsátani neki” – mondta Barry Steenkamp.

Oscar Pistorius február 14-én lőtte le otthonában barátnőjét, aki a helyszínen életét veszítette, az atléta büntetőtárgyalása június 4-én 8.30-kor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik