Fazekas gerincsérve miatt kihagyja a vb-t, de nem vonul vissza

Vágólapra másolva!
2009.07.06. 19:32
Gerincsérve kiújulása miatt nem vesz részt az augusztusi, berlini atlétikai világbajnokságon a diszkoszvető Fazekas Róbert. A pekingi olimpia 8. helyezettjét jövő kedden megműtik, ezért nem vehet részt a vb-n.
Fazekas Róbert nem dobhat Berlinben
Fazekas Róbert nem dobhat Berlinben
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Fazekas Róbert nem dobhat Berlinben
Fazekas Róbert nem dobhat Berlinben
Fazekas Róbert nem dobhat Berlinben
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Fazekas Róbert nem dobhat Berlinben

A hazai sportági szövetség (MASZ) tájékoztatása szerint a tavalyi, pekingi olimpián nyolcadik helyezett Fazekasnak múlt kedden súlyemelés közben megroppant a dereka, majd másnap még dobott, a lába azonban elkezdett zsibbadni, és a fájdalmai sem múltak el.

A vizsgálatot követően bebizonyosodott, hogy a 15 éve már egyszer megműtött gerincsérve szakadt ki, ami annyit jelent, hogy a 2009-es szezon véget ért számára.

„Amikor megtudtam a pontos diagnózist, hogy gerincsérvem van, és nem lehetek ott a világbajnokságon, azt hittem, elsírom magam” – idézte a MASZ közleménye Fazekas Róbertet.

„Nagyon jól ment a dobás, kezdtem elhinni, hogy jelentős szerep juthat nekem Berlinben. Egy percig sem gondolkozom azon, hogy befejezem. Jöttem már ki ennél nagyobb gödörből is. Egyeztettem a MASZ vezetőivel, a Haladás VSE ügyvezetőjével és persze fő támogatómmal, Czeglédy Csabával is. Kivétel nélkül mindenki biztosított arról, hogy nem engedi el a kezem, és segít felkészülni a jövő évi, barcelonai Európa-bajnokságra, hiszen most már csak az lebeg előttem” – tette hozzá a 33 éves atléta.

A Haladás VSE világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok diszkoszvetője – akit a 2004-es athéni olimpiai aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztottak – hároméves kihagyás után tért vissza, s lett nyolcadik a tavalyi ötkarikás játékokon.

A szövetség tájékoztatása szerint az idei felmérések alapján jogosnak tűnt az elvárás, hogy Berlinben dobogóért küzdhet majd.

Fazekast jövő kedden, Budapesten műti dr. Varga Péter Pál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik