Tottenham: holland válogatott támadó érkezett a PSV-től – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.29. 11:43
null
Steven Bergwijn a Tottenhambe igazolt (Fotó: tottenhamhotspur.com)
A Tottenham Hotspur labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be Steven Bergwijn szerződtetését a PSV-től. A 22 esztendős holland válogatott támadó 2025-ig szóló megállapodást írt alá a londoni klubbal.

 

Bergwijn átigazolását a Sky Sports információira hivatkozva már kedden megjövendöltük, szerdán pedig hivatalossá is vált a klubváltása. A 22 éves, kilencszeres holland válogatott szélső 2025-ig szóló szerződést kötött a Tottenhammel, amely sajtóhírek szerint 30 millió euró körüli összeget fizetett érte a PSV-nek. Új klubjánál a 23-as mezt kapta, amelyet eddig az Interhez távozó Christian Eriksen viselt.

Bergwijn már a PSV vasárnapi, Twente elleni bajnokiján sem lépett pályára, helyette Londonba repült, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Bergwijn alapembernek számított az eindhoveni alakulatnál, a jelenlegi idényben 29 tétmeccsen hat gólt szerzett, a bajnokságban 16 találkozón öt gól és tíz gólpassz a mérlege, emellett 45 helyzetet alakított ki a csapattársainak. Nála (41) több kanadai pontot 2018 augusztusa óta csak két ajaxos, Dusan Tadics (63) és Hakim Zijes (47) szerzett az Eredivisie-ben. A holland válogatottban 2018 októberében debütált, eddig kilenc alkalommal szerepelt a címeres mezben.

A Tottenham új igazolásának elsődleges posztja nem középcsatár, így a Spursnél tovább dolgoznak azon, hogy új centert szerződtessenek a sérült Harry Kane pótlására. A Sky Sports úgy tudja, az angol klub jelenleg is tárgyalásokat folytat az AC Milannal Krzysztof Piatek megszerzéséről.

Tottenham Hotspur on Twitter

#WelkomBergwijn https://t.co/4yuyIT6FP7



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik