Tottenham: az új stadionért házakat dózerolnának le?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.31. 12:57
Új stadion építését tervezi az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham. A Guardian beszámolója szerint az 56 ezer férőhelyesre tervezett létesítmény azonban károsíthatja a környékbeli lakásokat és üzleteket is.

A Tottenham jelenlegi otthona, a White Hart Lane 36 ezer néző befogadására alkalmas, ám a klubvezetők egy jóval nagyobb, 56 ezres stadiont szeretnének építeni. Az új aréna várhatóan 400 millió angol fontból épül majd, a munkálatok 2014-ben kezdődnek, a klub a pénzt névszponzoroktól és banki kölcsönökből teremti elő a Guardian szerint.

Ám addig még sok harcot meg kell nyernie a Tottenhamnek, többek között Haringey lakosai és tanácsa ellen. A tervezett új stadion – mely a White Hart Lane tőszomszédságában épülne – ugyanis akkora helyet foglalna el, hogy le kellene rombolni néhány környező lakást és kisebb üzletet is.

A Tottenham a Wembleyhez hasonlóan olyan létesítményt szeretne, mely mellett sétálóutca van, ennek azonban az az ára, hogy több környékbeli üzletet be kellene zárni és lakásokat lerombolni.

A Haringey-i tanács még nem nyilatkozott az ügyben, mondván, a Tottenham tervei még nem hivatalosak, így az újjáépítés és az áttelepítés akár 15 évig eltarthat. Brian Dossett vállalkozó a tervezett stadion helyén üzemelteti családi fűrészműhelyét, mely már 1948 óta működik és 20 munkása van. „Nem vehetik csak úgy el az üzletünket, melyet hosszú évek kemény munkájával építettünk fel. Mi ez, rablás?!" – mondta a Guardiannak a felháborodott Dossett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik