Sheffield United: 18.6 millió fontos veszteség

Vágólapra másolva!
2010.11.24. 19:32
null
Sokasodnak McCabe gondjai (Fotó: Action Images)
Hatalmas, több mint 18.6 millió fontos éves veszteséget jelentett be az angol labdarúgó-másodosztályban szereplő Sheffield United.

Nem lehet tudni, hogy van-e összefüggés aközött, hogy Kevin McCabe tulajdonos árulja a Ferencvárost, és aközött, hogy az angol üzletember angliai klubja, a Sheffield United hatalmas veszteséggel zárta az előző üzleti évet.

Az mindenesetre biztos, hogy mindkettő kijelentés tényként kezelhető. A Sheffield United ugyanis a mai napon hivatalosan bejelentette, hogy több mint 18.6 millió fontos veszteséggel zárta a 2009. július 1. és 2010. június 30-a közötti időszakot.

Az elemzők elsősorban annak tulajdonítják a hatalmas deficitet, hogy a klub a tervekkel ellentétben nem jutott föl a Premier League-be. A másodosztályban nagynak számító költségvetéssel dolgozó klub így elesett a Premier League-től kapható televíziós bevételektől.

A Premier League-vonulatot tovább elemezve az is kijelenthető, hogy a reklám- és jegybevételek is jóval „kedvezőbbek" lennének a mostani szezonban, ha a csapat az élvonalban szerepelne. Ezek az adatok ugyan nem lennének hatással az említett időszakra, az azonban biztos, hogy szebb jövőképet festene a klub számára.

„A teljes újjáalakítás érdekében néhány nehéz döntést kell meghoznunk. Az idő azonban alkalmas arra, hogy biztosítsuk a klub számára, hogy elkerülje azokat a károkat, amelyek jelenleg is sújtanak más csapatokat" – mondta Kevin McCabe.

Az angol üzletember hozzátette: a klub célja most az lesz, hogy minél több pluszbevételt generáljon a különböző üzleti tevékenységeiből, s hogy az első adandó alkalommal feljusson a Premier League-be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik