Rooneyt nem érdekli C. Ronaldo 42 gólja

Vágólapra másolva!
2010.03.01. 14:33
A Manchester United nyerte meg az angol Ligakupát, miután a vasárnapi döntőben 2–1-re legyőzte az Aston Villát. Ami a mérkőzés főszereplőit, a három gólszerzőt illeti: Wayne Rooney trófeákra, és nem Cristiano Ronaldo megelőzésére hajt, Michael Owen hetekig harcképtelen lesz, míg James Milner az angol sajtó szerint a „vörös ördögöknél” folytathatja pályafutását.

Rooneyt a trófeák, nem a gólok száma érdekli (Fotó: Reuters)
Rooneyt a trófeák, nem a gólok száma érdekli (Fotó: Reuters)
Rooneyt a trófeák megszerzése, nem a gólok száma érdekli (Fotó: Reuters)
Rooneyt a trófeák, nem a gólok száma érdekli (Fotó: Reuters)
Rooneyt a trófeák, nem a gólok száma érdekli (Fotó: Reuters)

Bár Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere eredetileg pihentetni akarta Wayne Rooneyt  vasárnap az Aston Villa elleni Ligakupa-döntőben, de a bombaformában játszó csatár Michael Owen sérülése miatt már az első félidő hajrájában pályára lépett.

S ha már beszállt, ki is vette a részét a „vörös ördögök" sikeréből: ő szerezte csapata győztes gólját a találkozón – ez volt az angol válogatott csatár 28. találata a mostani szezonban. A 24 éves támadó (aki a meccsen rúgást kapott a térdére, és emiatt kihagyhatja Anglia Egyiptom elleni felkészülési mérkőzését) ugyanakkor hangsúlyozta, nem az egyéni elismerések motiválják.

Milner szerezte a Villa gólját (Fotó: Reuters)
Milner szerezte a Villa gólját (Fotó: Reuters)

„Cristiano negyvenkét gólt szerzett két évvel ezelőtt, de engem az érdekel, hogy minél több aranyérmet nyerjünk – mondta Rooney arra a felvetésre reagálva, hogy egyre közelebb kerül a portugál aranylabdás teljesítményéhez. – Ha eljutok ennyi találatig, az nagyszerű lesz, de sokkal jobb lenne, ha trófeákat nyernénk."

Rooney egyébként látható csalódottsággal foglalt helyet a kispadon a meccs előtt, de a finálé után elmondta, megérti Ferguson döntését. „Mindenki játszani akar a döntőkben, szerencsére játszhattam, és hozzájárulhattam a sikerhez. Csalódott voltam, de helyes volt a menedzser döntése."

Rooney helyén Michael Owen kezdett, aki meghálálta a bizalmat, de térdínsérülés miatt már az első félidőben le kellett cserélni. Egyelőre nem tudni, hogy az aranylabdás csatár, és a szintén megsérülő Rafael mikor lesz újra bevethető.

„Mindketten hétfőn esnek át a kivizsgáláson, akkor derül ki, mennyi ideig nem számíthatok rájuk. Úgy vélem, Owen néhány hétig nem lesz bevethető" – mondta a skót menedzser az angol válogatott csatárról.

„Szomorú véget ért így a nap, hogy megsérültem, de nagyon örülök, hogy szerepet játszhattam a győzelemben, és nagyszerű, hogy mi emelhettük magasba a kupát – nyilatkozta még vasárnap a 30 éves Owen. – Többször is volt már hasonló problémám, de az utóbbi öt-hat évben nem sérült meg a térdínem, kár, hogy most megint előjött – de remélem, néhány héten belül visszatérhetek."

A vesztes Aston Villa háza táján érthetően a csalódottság volt az úr. „Csalódott vagyok a srácok miatt, de rugalmasak, erősek, fiatalok és feldolgozzák a kudarcot" – mondta Martin O’Neill, a birminghamiek menedzsere, aki úgy véli, más lehetett volna a kimenetel, ha a játékvezető kiállítja a meccs elején büntetőt érően szabálytalankodó Nemanja Vidicset.

„Tíz emberre kellett volna fogyatkozniuk, nem szabadott volna más ítéletet hozni. Rossz döntés volt egy egyébként jó bírótól, ez volt a meccs kulcspontja" – vélekedett a szakember.

A szóban forgó esetnél Vidics sárga lapot sem kapott, a megítélt büntetőt pedig James Milner értékesítette – az angol sajtó pedig máris arról cikkezik, hogy a tehetséges labdarúgó a nyártól a Manchester Unitedben folytatja pályafutását.

A szélsőként és középső középpályásként is bevethető játékos pótolhatná a hosszú ideje sérüléssel küszködő Owen Hargreavest, a szigetországi lapok pedig megjegyzik: várhatóan a világbajnokságon is bizonyíthatja tehetségét, ráadásul 24 éves, és Ferguson Michael Carricket is ennyi idősen igazolta át a Tottenhamtől.

 EMLÉKEZTETŐ
ANGOL LIGAKUPA, DÖNTŐ
Aston Villa–Manchester United 1–2 (Milner 5. – tizenegyesből, ill. Owen 13., Rooney 74.)
 ASTON VILLA–MANCHESTER UNITED 1–2
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik