Rooney: Adtunk egy leckét a Man. Citynek

Vágólapra másolva!
2011.08.08. 11:58
null
Jár a pezsgő az MU fiataljainak is: jól játszottak a City ellen (Fotó: Action Images)
Wayne Rooney, a Manchester United csatára a Manchester City elleni Community Shield-mérkőzés (Szuperkupa) elhódítása után – az angol média többségéhez hasonlóan – fiatal csapattársait dicsérte, akiknek nagy szerepük volt benne, hogy a bajnokcsapat 0–2-s hátrányból fordított vasárnap délután a Wembleyben a városi rivális ellen.

 

„Új fiúk, de a mutatvány a régi.” Gyakorlatilag nem volt olyan angol médium, amelynek szakírója, szakértője ne hasonló felütéssel értekezett volna a vasárnapi angol idénynyitóról, a Manchester United 3–2-s sikerével véget érő Manchester City elleni Community Shield-mérkőzésről.

A dicséret nemcsak vagy nem elsősorban a három új fiúnak, David de Geának, Ashley Youngnak és Phil Jonesnak szólt, hanem az együttes fiatal játékosainak. Miután a 72. percben Patrice Evra átadta a csapatkapitányi karszalagot Rafaelnek, Dimitar Berbatov beállításáig Ashley Young volt a legidősebb MU-játékos a pályán. A mihez tartás végett: Young szűk egy hónapja töltötte be a 26-ot.

Sam Allardyce, aki a West Ham irányítása mellett a Guardiannek szakért, azt fejtegette, hogy Alex Ferguson nagysága abból tűnik ki leginkább, hogy mindig tudja, miként építse újra csapatát, zsenialitása abban rejlik, hogy mindig megtalálja a győztes mentalitású játékosokat.

MANCINI: AZ MU A LEGERŐSEBB, DE MEGNYERHETJÜK A PL-T
Roberto Mancini, a City menedzsere szerint csapatának még mentálisan kell erősödnie. „Jobban játszottak, mint mi, de amikor kettő nulla az előnyünk, akkor jobban kell kontrollálnunk a mérkőzést. Talán a kettő kettő igazságosabb eredmény lett volna, de ilyen a futball. A United a topcsapatok egyike, erősebb bármelyiknél, de ettől még elhódíthatjuk a bajnoki címet” – mondta az olasz szakember.
Mancini honfitársáról, Mario Balotelliről is szót ejtett. „A stáb egyik tagja sem mondta, hogy jöjjön vissza a kispadra (a csatár lecserélése után először bevonult az öltözőbe – a szerk.). Minden egyes alkalommal, amikor csinál valamit, az emberek belemagyaráznak dolgokat. Játszhatott volna jobban, mint ahogy tette” – nyilatkozta a menedzser.

„A mérkőzés megmutatta, hogy melyik is a jobb csapat. Az egész találkozón domináltunk. A fiatal srácok – Danny Welbeck, Tom Cleverley, Phil Jones, Chris Smalling – jelentették a különbséget, kiemelkedően játszottak” – osztotta a médiamunkások véleményét a meccs után Wayne Rooney.

Majd később a twitter-csatornáján a következőt írta: „Azt kell mondjam, hogy a mai egy futball-lecke volt. A bajnok nagy győzelme.”

„Öt perc alatt szereztek két gólt, és ennyit volt. Az eredményjelző igazságos eredményt mutat, mert jobban passzoltunk, és remek helyzeteket dolgoztunk ki. Mi vagyunk a bajnokok, minket kell legyőzni – minden meccsen ezt kell nyújtanunk” – mondta a „vörös ördögök” tízese, aki leszögezte, ebben a szezonban is trófeákra vágynak.

A mérkőzés után a gólszerző Nani mellett a szünetben beálló Tom Cleverley kapta a legtöbb dicséretet, a legutóbbi idényt a Wigannél töltő 22 éves középpályás jó játékkal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez. „Nagy meccset játszottunk, és az, hogy a második félidőben megmutattuk, fiatal csapattal is képesek vagyunk nyerni, jó hír a klub számára. Remek tapasztalat volt ez az összecsapás számomra, hogy megpróbáljak a helyemért harcolni a csapatban. Kettő nulláról visszajönni minden körülmények között jó, de még édesebb a siker, hogy ez egy manchesteri derbin történt” – mondta Cleverley.

AZ ELMÚLT TÍZ ÉVBEN AZ ÖTÖDIK MU-S SZUPERKUPA-GYŐZELEM
2011Man. United–Man. City 3–2
2010 Man. United–Chelsea 3–1
2009 Chelsea–Man. United 2–2, tizenegyesekkel: 4–1
2008 Man. United–Portsmouth
0–0, t: 3–1
2007 Man. United–Chelsea 1–1, t: 3–0
2006 Liverpool–Chelsea 2–1
2005 Chelsea–Arsenal 2–1
2004 Arsenal–Man. United 3–1
2003 Man. United–Arsenal 1–1, t: 4–3
2002 Arsenal–Liverpool 1–0

Alex Ferguson a két gólt szerző Nanit dicsérte. „Naninak fantasztikus szezonja volt legutóbb, de balszerencsés volt, hogy amikor Antonio Valencia visszatért, akkor az ő lendületére és frissességére volt szükségünk. Valencia csodás volt, de az előszezonban Nani nagyszerű teljesítményt nyújtott, és ő fog kezdeni az új szezonban. Még mindig hatalmas potenciál van benne, néhány játékosnak hosszabb időre van szüksége, hogy igazán beérjen” – mondta a menedzser.

Fergusont természetesen megkérdezték Edin Dzeko találatáról, amikor is úgy tűnt, David de Gea hibázott, de a menedzser nem kritizálta a kapust. „Nos, kicsit kanyarodott a labda. Nehéz erre mit mondani…” – válaszolt Ferguson arra, hogy szerinte benne volt-e a spanyol a találatban, majd hozzátette, szerinte a hálóőr készen áll az előtte álló feladatokra.

A 20 éves De Gea ugyanakkor elmondta, sokat kell még fejlődnie a jövőben. „A futball itt és minden országban futball. Alkalmazkodnom kell még és fejlődnöm a játék minden elemében” – mondta a tétmérkőzésen vasárnap bemutatkozó kapuvédő.

COMMUNITY SHIELD (ANGOL SZUPERKUPA)
MANCHESTER UNITED–MANCHESTER CITY 3–2 (0–2)
London, Wembley, 77 169 néző. V: Phil Dowd
MAN. UNITED: De Gea – Smalling, R. Ferdinand (J. Evans, a szünetben), Vidics (P. Jones, a szünetben), Evra (Rafael, 72.) – Nani, Carrick (Cleverley, a szünetben), Anderson, A. Young – Rooney, Welbeck (Berbatov, 88.). Menedzser: Alex Ferguson
MAN. CITY: Hart – Richards, Kompany, Lescott, Kolarov (Clichy, 74.) – N. de Jong, D. Silva, Y. Touré, Milner (A. Johnson, 68.) – Balotelli (Barry, 59.), Dzeko. Menedzser: Roberto Mancini
G: Smalling (52.), Nani (58., 94.), ill. Lescott (38.), Dzeko (45+1.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik