Idénynyitónak klasszikus MU-siker 0-2-ről

Vágólapra másolva!
2011.08.07. 15:27
null
Fordulatos meccset hozott a manchesteriek csatája
Címkék
Kitűnő mérkőzést és Manchester United-győzelmet hozott a 2011–2012-es angol idénynyitó, a Community Shield-meccs (Szuperkupa). A szünetben a „vörös ördögök” városi riválisa, a Manchester City még 2–0-ra vezetett két nagy egyéni hiba után Joleon Lescott és Edin Dzeko találatával, de a szünet után felpörgött Sir Alex Ferguson csapata. Chris Smalling szépített, Nani egyenlített, majd a portugál a 94. percben újra lecsapott, és ezzel sikerre vezette a bajnokot.

SZUPERKUPA ELŐTTI BEHARANGOZÓNKAT ITT OLVASHATJA!

A várakozásoknak megfelelően Sir Alex Ferguson két új fiút is a kezdőbe jelölt: a kapuban természetesen David de Gea kezdett, míg a bal szélen Ashley Young kapott lehetőséget. Nanié lett így a jobb oldal, míg középen Anderson és Michael Carrick képezte a Manchester United motorját.

A Citynél Gaël Clichy, Sztevan Szavics és Sergio Agüero is csak a kispadon kapott helyett, elöl pedig Edin Dzeko és Mario Balotelli kezdett.

United-rohamokkal kezdődött az összecsapás, Young nagyon aktív volt az eső percekben, de aztán idővel eltűnt a mezőnyben. Az iram végig nagy maradt, ám a kapuk keveset forogtak veszélyben, a bajnokcsapatnál hiányoztak a pontos utolsó passzok, bár Wayne Rooney és Nani szabadrúgása így is magában rejtette a gól lehetőségét.

A City sokáig csak a szögletekig, felívelésekig jutott csak el, miközben a két támadó olykor percekig eltűnt, azonban a félidő hajrájában két hiba révén – előbbi szituációban elsősorban Vidics, míg utóbbiban De Gea volt „sáros” a gólban –, Joleon Lescott fejesével és Dzeko távoli lövésével kétgólos fórhoz juttatta a „kékeket”. 0–2

Mondhatnánk, hogy a második félidőben éles fordulatot vett a mérkőzés, de az is lehet, hogy csak Ferguson mester tartott egy alapos fejmosást – miközben Ferdinandot, Vidicset és Carricket is lecserélte –, mindenesetre a „vörös ördögök” gyakorlatilag negyedóra alatt egyenlítettek, és nem érdemtelenül.

Előbb Young szabadrúgása után Chris Smalling vette be közelről a kaput, majd nem sokkal később egy tökélyre játszott akció végén Nani helyezte a labdát a léc alá. 2–2

A felkészülési időszakban remekül teljesítő Tom Cleverley sokat tett hozzá ahhoz, hogy Nani és Rooney újabb „játszós” partnerre találjon: a második gól előtt sakk-mattra kijátszott akcióból ő is alaposan kivette a részét, hogy aztán gólpasszt jegyezzen.

A Manchester Cityt érezhetően megfogta a fordulat, s ezen Gareth Barry beállítása sem változtatott. A „kékek” szinte egyetlen lehetősége a második félidőben Adam Johnson lövése volt, amelyet De Gea hatástalanított.

Úgy tűnt, a bajnok a hajrára némi fizikai fölénybe is került, annak ellenére, hogy akadt időszak, amikor a 26 éves Ashley Young volt a legidősebb MU-játékos a pályán. A csattanót a 94. percben Nani szolgáltatta, aki kihasználva Vincent Kompany hibáját eldöntötte a mérkőzést. A 2011-es Community Shieldet 3–2-es sikerével a Manchester United nyerte meg – megérdemelten.

MANCHESTER UNITED–MANCHESTER CITY 3–2

A vége: 0–2 után is a United örülhetett (Fotó: Reuters)
A vége: 0–2 után is a United örülhetett (Fotó: Reuters)
COMMUNITY SHIELD (ANGOL SZUPERKUPA)
MANCHESTER UNITED–MANCHESTER CITY 3–2 (0–2)
London, Wembley, 77 500 néző. V: Phil Dowd
MAN. UNITED: De Gea – Smalling, R. Ferdinand (J. Evans, a szünetben), Vidics (P. Jones, a szünetben), Evra (Rafael, 72.) – Nani, Carrick (Cleverley, a szünetben), Anderson, A. Young – Rooney, Welbeck (Berbatov, 88.). Menedzser: Sir Alex Ferguson
MAN. CITY: Hart – Richards, Kompany, Lescott, Kolarov (Clichy, 74.) – N. de Jong, D. Silva, Y. Touré, Milner (A. Johnson, 68.) – Balotelli (Barry, 59.), Dzeko. Menedzser: Roberto Mancini
G: Smalling (52.), Nani (58., 94.), ill. Lescott (38.), Dzeko (45+1.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik