nemzetisport.hu 2014.02.04 20:45 Frissítve: 2015.02.07 01:51

PL: már nem Michael Laudrup a Swansea trénere

Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Swansea City a hivatalos honlapján kedd este bejelentette: megváltak Michael Laudrup menedzsertől.

Michael Laudrupot a tavalyi sikerek ellenére elbocsátották (Fotó: Reuters)

 

„Az elmúlt majdnem tíz évben ez az első alkalom, hogy így válunk meg egy menedzsertől, de meg kell kísérelnünk felszámolni a klub és Michael hosszú távú itteni munkája körül kialakult bizonytalanságot. Döntésünk a klub és a szurkolóink érdekeit szolgálja" – fogalmazott közleményében Huw Jenkins, a klub elnöke, aki a napokban még cáfolta a Laudrup közeli elbocsátásáról keringő pletykákat.

Az elnök a közleményében arról ír, hogy még kedden is egyeztetett Laudruppal a folytatás lehetőségéről, de hosszas és alapos gondolkodás után a váltás mellett döntött.

Átmenetileg az inaktív csapatkapitány, Garry Monk veszi át a szakmai munka irányítását. Vele kapcsolatban a napokban azt rebesgették, hogy csatlakozik a Laudrup mögött dolgozó stábhoz – nos, most ő került a vezetőülésbe, segítője Alan Curtis lesz.

Első feladatuk a walesi szomszédvár, a Cardiff City elleni presztízsbajnoki lesz a hét végén. A Swansea a legutóbbi tíz bajnokijából csupán egyet nyert meg, és a tabella 12. helyére csúszott vissza.

Michael Laudrup kétéves szerződéssel 2012 nyarán lett a walesi csapat menedzsere, és az első idényében meglehetősen sikeres volt: a kilencedik helyre vezette a csapatot, és megnyerte vele a Ligakupát – ez volt a klub első jelentős trófeája az angliai futballrendszerben.

A dán szakember első idénybeli munkája széles körben elismerést váltott ki, ezt látván a Swansea vezetősége jónak látta, hogy új szerződést kössön vele 2015 nyaráig – ez tavaly márciusban meg is történt. Az új szezonbeli eredménytelenség azonban átírta a remélt forgatókönyvet.

2020.04.01 12:16:42

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A dán óriás 35 évesen intett búcsút a Man. Unitednak, visszatekintve ő és Alex Ferguson is amondó, túl korán.

2020.04.01 11:32:45

Angol labdarúgás TOKICS MÁTÉ

Jöjjenek azok a játékosok, akikről előbb ugrik be egy szurkolói dal, mint pályafutása legszebb pillanata.

2020.04.01 19:36:36

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

„Ő Európa legjobb középpályása. A százból az az egy, akinek egy ilyen megoldás az eszébe jut.”

2020.03.27 18:11:08

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Hatodik elveszített döntője után a legfontosabb európai klubtrófeát elnyerte csapatával a német edző.

2020.03.23 21:49:10

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A katalán edző mindent vagy semmit játszik, de a BL-serleg nélkül is a mennybe megy. Sorozatkritika.