PL: már nem Michael Laudrup a Swansea trénere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.04. 20:45
null
Michael Laudrupot a tavalyi sikerek ellenére elbocsátották (Fotó: Reuters)
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Swansea City a hivatalos honlapján kedd este bejelentette: megváltak Michael Laudrup menedzsertől.

 

„Az elmúlt majdnem tíz évben ez az első alkalom, hogy így válunk meg egy menedzsertől, de meg kell kísérelnünk felszámolni a klub és Michael hosszú távú itteni munkája körül kialakult bizonytalanságot. Döntésünk a klub és a szurkolóink érdekeit szolgálja" – fogalmazott közleményében Huw Jenkins, a klub elnöke, aki a napokban még cáfolta a Laudrup közeli elbocsátásáról keringő pletykákat.

Az elnök a közleményében arról ír, hogy még kedden is egyeztetett Laudruppal a folytatás lehetőségéről, de hosszas és alapos gondolkodás után a váltás mellett döntött.

Átmenetileg az inaktív csapatkapitány, Garry Monk veszi át a szakmai munka irányítását. Vele kapcsolatban a napokban azt rebesgették, hogy csatlakozik a Laudrup mögött dolgozó stábhoz – nos, most ő került a vezetőülésbe, segítője Alan Curtis lesz.

Első feladatuk a walesi szomszédvár, a Cardiff City elleni presztízsbajnoki lesz a hét végén. A Swansea a legutóbbi tíz bajnokijából csupán egyet nyert meg, és a tabella 12. helyére csúszott vissza.

Michael Laudrup kétéves szerződéssel 2012 nyarán lett a walesi csapat menedzsere, és az első idényében meglehetősen sikeres volt: a kilencedik helyre vezette a csapatot, és megnyerte vele a Ligakupát – ez volt a klub első jelentős trófeája az angliai futballrendszerben.

A dán szakember első idénybeli munkája széles körben elismerést váltott ki, ezt látván a Swansea vezetősége jónak látta, hogy új szerződést kössön vele 2015 nyaráig – ez tavaly márciusban meg is történt. Az új szezonbeli eredménytelenség azonban átírta a remélt forgatókönyvet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik