Pool: eljött Bogdán ideje a PL-ben? 3 nyomós érv, hogy igen!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.14. 20:14
null
Senki sem mondta, hogy könnyű lesz (Fotó: Reuters)
Egyetlen hiba kevés ahhoz, hogy egy kezdőkapus elveszítse a helyét csapatában, de a sorozatos bakik már gondolkodásra adhatnak okot. Valahogy így fest a helyzet a Liverpoolnál, amelyben Simon Mignolet több látványos bakit is elkövetett az utóbbi időben (ahogy az elmúlt években is), mögötte pedig egy magyar kapus, Bogdán Ádám vár bizonyítási lehetőségre.

A Liverpoolhoz 2015 nyarán érkező Bogdán a Ligakupában már három mérkőzésen is lehetőséget kapott, a Premier League-ben azonban még Brendan Rodgers és az őt váltó Jürgen Klopp sem adta meg neki a lehetőséget. Eljött az ideje?

A kirobbanthatatlannak tűnő Simon Mignolet a Liverpool legutóbbi, West Bromwich Albion elleni találkozóján követett el gólt eredményező hibát, de emellett is volt hajmeresztő húzása a mérkőzésen. Alább három erős érvet szedtük össze a közelmúltból arra, miért érett meg a kapushelyzet Liverpoolban, hogy Klopp megadja az esélyt Bogdánnak (a bajnokságban is).

1. Az elmúlt három Premier League-szezonban egyetlen játékos sem követett el annyi gólt eredményező hibát, mint Simon Mignolet. (Forrás: whoscored.com)

2. Mignolet rendkívül bizonytalan, ha ki kell mozdulni a gólvonalról.

A legutóbbi hétvégén a West Brom ellen és októberben a Norwich City ellen is hajmeresztő hibát követett el a belga egy-egy beadásnál, mindkét eset góllal zárult.

3. Időként egészen egyszerű szituációkban érthetetlen dolgokat művel.

Emlékezetes a Bordeaux elleni teljesítménye az Európa-ligában. A francia csapat elleni csoportmérkőzésen 21.4 másodpercig tartotta a labdát, amiért az ellenfél közvetett szabadrúgást kapott a tizenhatoson belül, és gólt is szerzett belőle.

De előtte volt egy ilyen egészen hajmeresztő fejese is.

A West Brom elleni vasárnapi találkozón épp Manuel Neuernek képzelte magát, nem sokon múlt, hogy ráfázzon.

Vajon mit kell még elkövetnie Mignolet-nak ahhoz, hogy Bogdán megkapja a lehetőséget Klopptól a Premier League-ben? A Liverpool szurkolói egyébként megosztottak. Vannak, akik esélyt adnának a magyar játékosnak, de többen új (sztár)kapus érkezését szorgalmazzák.

A hírek szerint azonban Klopp és a vezetőség bizalma töretlen Mignolet-ban, állítólag a klub a közeljövőben új szerződést kínál a belga kapusnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik