PL: van, amiben a Man. United még az Arsenalt is alulmúlta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 18:39
null
Az MU-nak nem csak az ellenfelekkel, a sérülésekkel is meg kellett küzdenie (Fotó: Action Images)
A Manchester United játékosai összesen 68-szor, az Arsenal futballistái 66-szor sérültek meg ebben a szezonban, míg a Chelsea-nél ennél jóval kevesebbszer kerültek a csapattagok a maródiak listájára. Érdekes összeállítás a The Telegraph-tól.

Hogy miért nyeri meg a bajnokságot a Chelsea? Lehet a csapat erősségéről, a szakmai stáb rátermettségéről beszélni, most azonban a The Telegraph megvizsgálta a sérülések számát is egyes kluboknál. Az angol focit valamelyest ismerők talán az Arsenalt tippelnék a sérülési lista élére, de nem lenne igazuk. A kétes dicsőség ebben a szezonban a Manchester Unitedé.

Louis van Gaal játékosai összesen 68-szor sérültek meg ebben a szezonban, ami 25-tel több mint a bajnoki célszalagot hamarosan átszakító Chelsea sérülésszáma (43). A Manchester United még a műfaj koronázatlan királyát, az Arsenalt is felül- vagy inkább alulmúlta. Arsene Wenger játékosainak „csak” 66-szor kellett sérültet jelenteniük ebben az idényben, amivel azért a második helyet megszerezték – a Stoke Cityvel holtversenyben.

A lista végén (akárcsak a bajnoki tabellán) a Burnley található – mindössze 24 sérüléssel kellett szembenéznie a klub orvosi stábjának.

A The Telegraph megvizsgálta játékosokra lebontva a manchesteri sérüléshullámot. Ebből kiderül, hogy a szezon nagy részét kihagyó Luke Shaw a rekorder, a védőnek hatszor is sérültet kellett jelentenie. A második helyen Angel di María található öttel. Míg érdekesség például, hogy a Chelsea kulcsembere, Eden Hazard eddig minden bajnokin játszott a Premier League 2014–2015-ös kiírásában, pedig ellene követték el a legtöbb szabálytalanságot a ligában.

 

A SÉRÜLÉSSZÁMOK CSAPATOKRA LEBONTVA
A PL 2014–2015-ÖS SZEZONJÁBAN
Manchester United 68
Arsenal 66
Stoke City 66
Newcastle United 64
Everton 62
West Ham United 61
Liverpool 51
Aston Villa 51
Manchester City 51
Queens Park Rangers 49
West Bromwich Albion 49
Hull City 48
Crystal Palace 45
Chelsea 43
Sunderland 42
Southampton 38
Tottenham Hotspur 38
Swansea City 31
Leicester City 29
Burnley 24

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik