MTI 2020.05.19 17:10 Frissítve: 2020.05.20 15:19

PL: a zárt kapus meccseken számítógéppel teremtenének jó hangulatot

A Premier League vezérigazgatója számítógépes segítséggel teremtene jó hangulatot az angol labdarúgó-bajnokság zárt kapus mérkőzésein.

Szurkolók nélkül a Premier League sem lenne az igazi (Fotó: bleacherreport.com)

 

Richard Masters közölte, már vizsgálják annak a lehetőségeit, hogyan javíthatnának a televíziós élményen júniustól, amikor a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül folytatódhat a bajnokság. Hozzátette, a végső döntést a klubok és a műsorszolgáltatók bevonásával hozzák majd meg. Konkrétumokat egyelőre nem árult el, de jelenleg napirenden van a szurkolók ovációjának sugárzása felvételről, illetve számítógépes programmal generált szurkolók kivetítése is a stadionban lévő üres székek helyett.

A múlt hétvégén újraindult német Bundesliga mérkőzéseinek közvetítésén egyértelműen érezhető volt a szurkolók távolléte, a kommentátorok hangján kívül csak a játékosokat lehetett hallani.

A Premier League törekvése nem egyedülálló. Az Aarhus GF a Zoom nemzetközi videóplatformmal együttműködésben egy olyan digitális újítással készül a dán bajnokság újraindítására, amelynek segítségével futballmérkőzésre emlékeztető hangulatot teremthet zárt kapus rendezés esetén is. A stadionban számos kivetítőt helyeznek el, amelyeken a rajongók láthatók majd meccsnézés közben. Vagyis nem csak ők nézhetik a televízióban a találkozót, a játékosok is láthatják a drukkereket, és hallhatják, amint otthonról biztatják őket.

A Ferencváros stadionjában több ezer szurkolói bábut helyeznek majd el. A drukkereknek a saját képüket fel kell tölteniük az internetre, hogy virtuálisan ott legyenek az FTC bajnoki mérkőzésein.

Az angol bajnokságot – amely eredetileg május 17-én zárult volna – márciusban függesztették fel a járvány miatt, de a brit kormány a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához. Zárt kapus mérkőzésekkel így a Premier League is folytatódhat, a tervek szerint júniusban, a csapatoknak még 9–10 mérkőzésük van hátra.

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?

2020.04.28 20:50:49

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Newcastle egy csapásra a legtehetősebb futballklubbá léphet elő a Premier League-ben, hiszen a szaúdi befektetési társaság vagyonát 320 milliárd dollárra becsülik.