PL: Pochettino egyáltalán nem örülne a kéthetes szünetnek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.28. 14:09
A Tottenham Hotspur menedzsere, Mauricio Pochettino kissé szkeptikus az angol labdarúgásban tervezett téli szünet sikerességével kapcsolatban, mert szerinte a Premier League teljesen különbözik a többi európai bajnokságtól.

Az angol szövetség (FA), az angol liga (EFL) és a PL arról tárgyal, hogy 2020-tól az élvonalbeli csapatoknak minden évben legyen 13 napos szünetük a téli időszakban, az ötlet szerint február elején.

A részletek még kidolgozásra várnak, de Pochettino úgy gondolja, az illetékeseknek nem lesz könnyű dolguk.

„Szerintem a Premier League az a Premier League. Különbözik más bajnokságoktól. Itt nagyon fontos a dinamika fenntartása – fogalmazott az argentin tréner. – Nem tudom, hogyan fog működni... Angliában nem lehet leállni a karácsonyi időszakban vagy újévkor. Szerintem itt ez a legjobb időszak a futballra, viszont mondjuk Spanyolországban a szurkolók nem örülnének annak, ha mérkőzéseket tartanának. Ez kultúra kérdése. De talán februárban működni fog. Meglátjuk, ám vannak kétségeim.”

Spanyolországban, Németországban, Olaszországban és Franciaország is van téli szünet a decemberi-januári időszakban, az angliai sorozatok azonban a szezon kezdetétől a végéig kitöltik a naptárat.

Amennyiben megvalósul a téli szünet, akkor az FA-kupában is reformra lesz szükség, médiaelemzések szerint akár arra is, hogy a sorozat nyolcaddöntős meccseit hét közben rendezzék meg és ne legyen újrajátszás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik