PL: „Nem voltam lesen!” – videobírót sürget az arsenalos

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.08.25. 14:50
A videobíró bevezetését sürgeti Aaron Ramsey, az Arsenal labdarúgócsapatának középpályása azt követően, hogy a hétfő este játszott, Liverpool elleni bajnoki mérkőzésen az asszisztens tévesen jelzett leshelyzetet a góljánál.

Ramsey a találkozó elején remek ütemű passzt kapott Santi Cazorlától, kimozdult a védők közül, és a kapuba lőtt, a játékvezető azonban az asszisztens intésére les miatt érvénytelenítette a találatot. A televíziós visszajátszásokon jól látszott, hogy az Arsenal játékosa nem volt lesen a passz pillanatában.

„Azt gondoltam, sikerült jó ütemben indulnom, de aztán nyilván kinéztem a partjelzőre, hogy biztos legyek a dolgomban, s akkor láttam, hogy a zászló a magasban van” – nyilatkozta a 24 éves walesi, hozzátéve: a felvételek alapján egyértelmű, hogy nem volt lesen.

„Mindenesetre 1–0-ra kellett volna vezetnünk, ami megváltoztatta volna a meccs alakulását” – jelentette ki Ramsey, és jelezte, a rögbiben alkalmazott gyakorlatra lenne szükség a labdarúgásban is: 20 másodpercet venne igénybe a tv-s visszajátszás megtekintése, így a végén helyes ítéletet hozhatna a játékvezető.

Az Arsenal három forduló és a Liverpool elleni hétfői 0–0 után a kilencedik helyen áll a Premier League tabelláján.

A hétfői eset

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik